«Rollo» i Peter Norlins linjer

10 mR «Rollo 4» er en av Johan Ankers flotteste båter. Peter Norlin tegnet en modernisert utgave som var nær ved å bli bygd.

Publisert Sist oppdatert

Ron Valent i Yachting Elegance hadde en kunde som eide to 10-metere, men som ønsket å bygge en ny 10-meter som skulle bli den perfekte båten. 10-meter-entusiasten mente at «Rollo 4» var nærmest det perfekte, og spurte Peter Norlin om å tegne en ny båt basert på den norske klassikeren fra 1936, som nå er restauret tilbake til original stand.

Norlin tegnet en båt med klassiske linjer både over og under vannlinjen. Sammen med originalen så er arealet av kjølen redusert. Masten er også trukket litt akterover og forseilet er gjort større, mens storseilsbommen er kortet. Skrogbredden er også økt fra 3,20 meter til 3,30 meter.

Kunden gikk bort

– Båteieren døde dessverre rett før vi skulle starte byggingen. Jeg har fremdeles tegningene, og jeg har ikke gitt opp håpet om å få bygd båten en dag. Nå har også Peter Norlin gått bort, noe som gjør et slikt prosjekt mer innviklet, men fremdeles mulig, forteller Ron Valent til Seilas.

Perfekt størrelse

– 10-meterne er svært sjødyktige. 10-meterene er de største av meter-båtene som kan seiles av et begrenset mannskap, eller håndteres av en familie, mener Valent.

«Rollo 4» er eiet av familien Falchenberg i Asker. Båten ble etter krigen bygd om til en turseiler med to master for å gjøre den enklere å håndtere. Johan Falchenberg har kjøpte båten i 1999, og har siden den gang jobbet med å sette den tilbake til original stand.

«Rollo 4» er viet ni sider i Seilas nr. 7 som nettopp har kommet i salg.

Du kan kjøpe digital versjon av Seilas her.

Du finner mer informasjon om Peter Norlins versjon av «Rollo4» her.

Powered by Labrador CMS