JPK 45 FC
JPK 45 FC

Den ideelle langturseileren?

JPK 45 FC er både rask og sjøsterk. Båten er nominert til Årets Båt i Europa, og vi er i La Rochelle for å finne båtens svake og sterke sider.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes like mange meninger om seilbåter som det finnes seilere, men om kravet er en sjøsterk båt, som også seiler fort, så bør JPK 45 FC ligge høyt på ønskelisten.

JPK er et fransk nisjeverft som har hatt kjempesuksess på regattabanen. Modellene JPK 10.10 og JPK 10.80 har gjort rent bord under havseilaser, og vunnet Fastet Race overall, og Sydney Hobart Race. I årets Fastnet Race var toppen av resultatlistene pepret med disse båtene. En JPK 10.80 har også kommet til Norge, og startet med å vinne Skjæløy One Star.

JPK 1080 ble kåret til Årets Båt i 2015. Les: Når resultatene teller

For tur

JPK har vist at de kan lage gode og raske båter for havseilas. Båtene er også tilpasset shorthandseiling, noe som også er viktig for turseiling. JPK 45 FC har mange løsninger fra regattabåtene, men er konstruert uten tanke på måleregel. Den er konstruert for å tåle dårlig vær på havet, samt være en komfortabel båt å bo i, i fjerne himmelstrøk.

Lansert i 2016

SEILmagasinet var om bord i JPK 45 FC i fjor. Da var båten nettopp satt på vannet, og klar for langtur. Nå har den seilt til Karibia og tilbake, og fått ristet av seg barnesykdommer.

JPK 45 FC er nominert i klassen for raske seilbåter, hvor også Grand Soleil 34 og Club Swan 50 er nominert, to helt forskjellige båter. Mens JPK 45 FC seiles i La Rochelle, skal de to andre seiles i Barcelona.

Les hva vi skrev om JKP 45 FC etter omvisningen i 2016.

 

JPK 45 FC
JPK 45 FC