NORGES SEILFORBUNDS SEILTING

NY PRESIDENT: Jørgen Stang Heffermehl er foreslått som ny president i Norges Seilforbund.
NY PRESIDENT: Jørgen Stang Heffermehl er foreslått som ny president i Norges Seilforbund.

Jørgen Stang Heffermehl innstilt som ny president

KNS’ tidligere leder, Jørgen Stang Heffermehl, er innstilt som ny president i Norges Seilforbund.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere president i Norges Seilforbund som nå er leder av valgkomiteen, Peter L. Larsen fra Ålesund, leverte i dag komiteens innstilling til nytt styre i Norges Seilforbund. Øverst på listen hans stod KNS’ nylig avgåtte leder, Jørgen Stang Heffermehl, som valgkomiteen har innstilt som ny president i Norges Seilforbund for de neste fire årene.

Som første visepresident er Torunn Sætre fra Brevik innstilt. Hun rykker derved opp fra plassen som 2. visepresident. Plassen som hun forlater, foreslår valgkomiteen skal bestettes av Torild Dahl Høgheim fra Ran Seilforening.

To nye i presidentskapet

Hverken Stang Heffermehl eller Dahl Høgheim har fartstid fra NSFs styre fra før av, slik at det vil bli Sætre som står for kontinuiteten i det nye presidentskapet.

Tidligere 1. visepresident, Tom Bratlie fra Hurum Seilforening, er ikke på valg, men har, ifølge Peter L. Larsen, ønsket å rykke ned som vanlig styremedlem på grunn av sin arbeidssituasjon.

Vidar Utne fra Bærum Seilforening har takket ja til en ny 4-års periode som styremedlem, mens Kristian Fæste fra Drøbaksund Seilforening ikke er på valg og har to år igjen av sin styreperiode.

Nytt styremedlem er derimot Rune Hjertås fra Tønsberg, som har organisatorisk fartstid fra klasseklubben Nor Rating.

Bølgesurferne inn i styret

Som varamedlem har valgkomiteen foreslått Tommy Langseth fra Stavanger Surfklubb og Kirsti Pettersen fra Soon Seilforening. Sistnevnet har vært leder av Norsk Optimistjolleklubb.

– Norges Seilforbund er jo også blitt forbund for bølgesurferne, og da synes vi det var å sin plass å ha med en representant for denne grenen i det nye styret, sier Peter L. Larsen.

Få kandidater

Valgkomite-lederen forteller at det var sparsomt med forslag på kandidater til styret. Kun tre forslag kom inn på komiteens bord; fra KNS, Hordaland Seilkrets og Stavanger Surfklubb. Det sparsomme tilfanget av forslag har gjort sitt til at valgkomiteen selv har måttet se etter kandidater.

– Rune Hjertås og Kirsti Pettersen har vi selv funnet frem til, sier han og forteller at valgkomiteen har flere hensyn å måtte ta: Styret skal ha riktig kjønnsfordeling og det er forventet at det skal ha en god geografisk balanse.

– Dessuten har vi sett på hvilke egenskaper de ulike kandidatene har, sier han, men svarer nei til spørsmålet om de foreslåtte er tiltenkt spesielle roller i styret.

– Styret konstituerer seg selv, sier han.

Vanskelig jobb

At to av tre i det nye presidentskapet er helt uten styre-erfaring i Norges Seilforbund, har de også vurdert, men de har ikke fått kabalen til å gå opp når det gjelder å la tidligere styremedlem rykke opp.

– Det har vært en vanskelig og utfordrende jobb, men valgkomiteens innstilling til kandidater er enstemmig, sier Peter L. Larsen.

– Vi anser Jørgen Stang Heffermehl som en god kandidat til presidentvervet. Han har meldt seg villig til å påta seg vervet og som nylig avgått leder av KNS, er timingen for ham riktig, sier Larsen.

Jørgen Stang Heffermehl, vil, om han blir valgt, avløse Tor Møinichen som president. Også Møinichen ble president i Norges Seilforbund etter å ha gått av som leder av KNS.

Stang Heffermehl vil bli KNS’ 6. president, mens Asker Seilforening tidligere har hatt presidentvervet fire ganger. De øvrige presidentene som har ledet NSFs styre, kommer fra ulike foreninger. Kun en president, Peter L. Larsen selv, er gjennom tidene blitt rekruttert utenfor Østland-området.

Valgkomiteens forslag til styre

President: Jørgen Stang Heffermehl, KNS

1. visepresident: Torunn Sætre, Brevik Seilforening

2. visepresident: Torild Dahl Høgheim, Ran Seilforening

Styremedlem: Tom Bratlie, Hurum Seilforening

Styremedlem: Vidar Utne, Bærum Seilforening

Styremedlem: Kristian Fæste, Drøbaksund Seilforening

Styremedlem: Rune Hjertås, Tønsberg Seilforening

Varamedlem: Tommy Langseth, Stavanger Surfklubb

Varamedlem: Kirsti Pettersen, Soon Seilforening

Ut av det  tidligere styret går: Erik Rosenberg, Bergens Seilforening, Bjørn Sissener, Oppegård Seilforening, Siri Kamfjord, Tønsberg Seilforening, Anne Cathrine Hübert, Christianssands Seilforening

Tidligere presidenter i Norges Seilforbund

1970–1972  Kronprins Harald, KNS

1972–1976  Frederik Horn, KNS

1976–1978  Eigil Hagen, Asker Seilforening

1978–1982  Carl L. Mortensen, KNS

1982–1986  Per Kierulff, Asker Seilforening

1986–1990  Nils Erik Johansen, Tønsberg Seilforening

1990–1994  Torbjørn Pollen, Moss Seilforening

1994–1998  Thor Føyen, Asker Seilforening

1998–2001  Inger G. Book, Åsgårdstrand Seilforening

2001–2007  Øystein Fredriksen, Asker Seilforening

2007–2009  Stig Hvide Smith, KNS

2009–2013  Peter L. Larsen, Ålesunds Seilforening

2013–2017  Tor Møinichen, KNS