JULES VERNE TROPHY

«Spindrift 2» var til syvende og sist kneppet raskere enn «Idec» rundt jorden.
«Spindrift 2» var til syvende og sist kneppet raskere enn «Idec» rundt jorden.

Ingen rekord, og nærmest dødt løp

Med 109 minutters mellomromkom de to duellantene i kampen om Jules Vernes Trophy i mål ved Ushant etter å ha seilt jorden rundt.

Publisert Sist oppdatert

Mannskapene om bord i de to trimaranene «Idec» og «Spindrift 2» klarte ikke å slette Loick Peyrons rekord rundt jorden på 45 døgn, 13 timer og 42 minutter, men de var heller ikke langt unna.

Med kun 109 minutters mellomrom kom de to duellantene i mål ved Ushant. Først kom «Spindrift 2» kl 15.05 UTC fredag 8. januar, mens «Idec» – «litt haltende» – krysset mållinjen kl 16.50. Det siste døgnet de var til havs traff de en tung, flytende gjenstand og brakk babord ror.

Fordi båtene ikke startet helt likt ble skillet i utseilt tid snaue fire timer.

De offisielle tidene er:

  • «Spindrift 2»: 47 døgn, 10 timer, 59 minutter og 2 sekunder
  • «Idec»: 47 døgn, 14 timer, 47 minuter, 0 sekunder

Det er de to nest raskeste tidene som er nortert på jorden rundt-seilaser.

Raskeste kvinne

«Idec» hadde et mannskap på bare seks seilere (Francis Joyon, Alex Pella, Clément Surtel, Boris Herrmann, Gwénolé Gahinet og Bernard Stamm), mens de om bord i «Spindrift 2» var et mannskap på 14 (Yann Guichard, Sébastien Audigane, Antoine Carraz, Thierry Duprey du Vorsent, Christophe Espagnon, Jacques Guichard, Erwan Israël, Loïc Le Mignon, Sébastien Marsset, François Morvan, Xavier Revil, Yann Riou, Thomas Rouxel og Dona Bartelli).

Av de tilsammen 20 seilerne var det én kvinne, Dona Bartelli, som dermed er den kvinnen i verden som har seilt raskest rundt jorden.