Vendee Globe

Kan ha avgjort racet

«Banque Populaire» bar seilt seg inn i et annet værsystem og øker ledelsen til «Hugo Boss». Det kan være avgjørende for utfallet av seilasen.

Publisert Sist oppdatert

Armel Le Cléac'h og «Banque Populaire VIII» og Alex Thomson med «Hugo Boss» seiler nå i hvert sitt værsystem. Med en høytrykksrygg mellom dem er det lite trolig Thomson kan hente inn forspranget med det første. Thomson håper å komme seg ut av høytrykket som har bremset fremdriften de siste tre dagene, i løpet av dagen idag, mens Le C léac'h har vært heldigere og balansert på grensen av høytrykket og nordvestsiden av lavtrykket som strekker seg mot Kapp Horn. Det vil trolig gi «Banque Populaire» god fart også de neste timene og et par dagers forsprang rundt Kapp Horn som begge båtene ventes å være rundt før jul. Da er det lov å håpe for Thomson at avstanden mellom dem vil minske.

To nye båter ut av racet

Thomas Ruyant ombord på «Le Souffle du Nord pour le Projet Imagine» er etter å ha ligget bi med storseilet nede og bakk fokk som en følge av lekkasje, rorbrudd, brudd på et av hovedspantene og skader på dekk, nå på vei under motor til Bluff, den mest sydlige byen på New Zealand, 200 nm unna.

Stephane Le Diraison på «Compagnie du Lit / Ville de Boulogne-Billancourt» (se hovedbilde), som brakk masten før helgen har fått opp nødrigg med bommen og holder 6 knops fart mot Melbourne 800 nm unna.  

Ranking kl 2200 18.12

1. Armel Le Cleac'h / Banque Populaire VIII, 8716 nm to finish

2. Alex Thomson / Hugo Boss, 511 nm to leader

3. Paul Meilhat / SMA, 1303

4. Jeremie Beyou / Maitre CoQ, 1334

5. Jean-Pierre Dick / StMichel - Virbac, 1957

6. Yann Elies / Queguiner - Leucemie Espoir, 1977

7. Jean Le Cam / Finistere Mer Vent, 2006

8. Thomas Ruyant / Le Souffle du Nord pour le Projet Imagine, 3085

9. Louis Burton / Bureau Vallee, 3393

10. Nandor Fa / Spirit of Hungary, 3941