STOR: Lagoon 50 kan leveres med fra 3 til 6 lugarer. Katamaranen har også flybridge.

Lagoon utvider modellprogrammet

Navnet Lagoon er i ferd med å bli et synonym med en turkatamaran. Nå blir serien utvidet med 40 og 50-foter.

Publisert Sist oppdatert

Stadig flere får opp øynene for katamaraner. Både seilere og motorbåtfolk får øynene opp for båter med to skrog. Mye plass og lavt drivstofforbruk er opplagte argumenter.

Lagoon er verdens største produsent av katamaraner

Lagoon er en del av Beneteau-gruppen og er i de senere årene blitt den største avdelingen av gruppen. Verftet bygde 350 katamaraner i 2015, og det er over et års ventetid. Lagoon 42 ble lansert i 2016, og verftet har nå bygget å levert 100 slike båter til en prislapp på over 3,5 millioner kroner.

Chartermarkedet er viktig for flerskrogsprodusentene, men dette markedet påvirker også det mer konservative privatmarkedet. Charter-seilere velger gjerne katamaraner som privatbåt etter å ha erfart fordelene med en flerskrogsbåt etter å ha leid en slik båt.

En av grunnene til Lagoons suksess er verftets evne til produktutvikling.

NY: Lagoon 40 blir en aktuell modell for både det norske markedet, og chartermarkedet.

Videreutvikling av suksessmodeller

Den nye Lagoon 40 som vil presenteres etter sommeren bygger videre på Lagoon 42 og Lagoon 39. Nyheten vil erstatte Lagoon 400, og få en cockpitløsning hentet fra 42-foteren som ble nominert til Årets Båt i Europa for 2017. Den nye 40 foteren vil tilbyr mer plass, smartere løsninger og mer tiltalende løsninger uten at seilegenskapene ofres. Båten er utviklet av designkontoret VPLP, som også er ledende når det gjelder superraske flerskrogsbåter. IMOCA 60-en «Banque Populaire» og trimaranene «Sodebo» og «Idec» innen den såkalte Ultime-klassen, er alle bygd etter tegninger fra VPLP, men design-kontoret kan åpenbart også utvikle båter for massemarkedet.

GEDIGEN: Lagoon seventy 7 seter en ny standard.

Lagoon Seventy 7 er verftets største. LES: Katamaran med prislapp fra 27 millioner kroner. 

Tetter et hull

Lagoon har nå en modellserie på ni modeller fra 38 til 77-fot. Fem av disse dekker størrelsen fra 38 til 45 fot.

Nå skal hullet mellom 45 og 52 fot dekkes av en ny 50-foter. Lagoon 50 leveres med flybridge som gir enda mer uteplass. Den har designelementer fra Lagoon 42 med riggen plassert langt akter, noe som gir mulighet for en relativt stor selvslående fokk.

Chartermarkedet vil nok sette pris på at 50-foteren kan leveres med seks lugarer.

Også 50-foteren lanseres til høsten.

 

TEST: Lagoon 42 er testet av SEILmagasinet, og testen blir publisert i nummer 3. 2017.

 

TEST: I neste SEILmagasin som kommer ut 8. mai så finner du en stortest av katamaraner. Vi har seilt Lagoon 42, Nautitech 46 og Lucia 40. I mellomtiden finner du test av Lagoon 39 her.