TETT: Mange seilte båten til Larvik fra Hankø etter Raymarine TwoStar.

Klart for en helt ny regatta

Kaupangleden blir en norsk kopi av svenske Bohusracet, en regatta mellom grunner i Vestfolds skjærgård.

Publisert Sist oppdatert

38 båter i Nor Rating og fire I turklassen er påmeldt til Kaupangleden doubbelhanden som starter fredag 25. juni. Det er mange kjente båthavn på påmeldingslisten, og litt lavere rekruttering til shorthandedklassen enn hva mange hadde håpet på. Arrangøren er fornøyd med oppslutningen, men hadde ventet flere båter fra lokalområdet, særlig Brevik og Sandefjord.

Lett vind

Kaupangleden doubbelhanden går innaskjærs, som setter høye krav til navigering. Regattaen starter fra Larviksfjorden og svinger seg innom utlagte bøyer ved seilforeningene i Sandefjord og Tønsberg. Feltet skal jobbe seg gjennom Vrengensund, noe som kan bli en taktisk utfordring.

Det er meldt lette vinder, og særlig natt til lørdag kan bli utfordrende. Da er forhåpentligvis feltet på vei sydover rundt Tristein, mot Jomfruland, som er sydligste punkt før retur og målgang i Viksfjorden hvor Larvik Seilforening holder til.

Seilerfest

Det så lenge mørkt ut for seilfest lørdag kveld på restauranten på seilforeningens anlegg, men det blir arrangement med forbehold. Anlegget til Larvik Seilforening er perfekt for et slikt arrangement, og for noen er regattaen starten på seilferie.

Bohusracet som har vært modell for KaupanSgleden er svært populært. Regattaen i Vestfold er ikke like lang, og burde være en morsom måte å bli kjent med båten, og treffe nye seilvenner.

LETT: Det blir en lang og rolig natt til lørdag hvor båtene vil ligge å drive.
KAPASITET: Seilforeningen i Larvik har plasser til felere enn de 42 båtene som er påmeldt til årets regatta.