– Båten ble brettet i to

Kevin Escoffier forteller om det dramatiske havariet under Vendée Globe.

Publisert

– Har du sett bilder av skipsvrak, spør Escoffier. Det var slik, bare mye verre. Kevin Escoffier og Jean Le Cam spøker og ler på en dårlig video sendt fra Sørishavet der Escoffier ble i natt plukket opp fra sin redningsflåte.

Sank raskt

– I løpet av fire sekunder var nesen under vann. Baugen brakk opp i 90 grader, og en ny bølge kom. Jeg fikk akkurat tid til å sende en melding før vannet kokte all elektronikk. Det var total galskap. Båten ble brettet i to. Jeg har sett mye, men dette her….

Mistet av syne

Jean Le Cam var i kjølvannet av Kevin Escoffier, 30 nm, ca to timer bak. Han seilte mot siste observasjon, og oppdaget Escoffier i flåte, men da Le Cam gjorde båten klar for å plukke ham opp, forsvant han ut av syne. Da ble tre andre båter dirigert mot området.

Jean Le Cam hadde drevet vekk fra flåten, og var desperat. Det var blitt mørk, og han lurte på om han skulle vente på det ble lyst for å ta opp søket, men tenkte av sjansene for å se et lys var større i mørket. Han så refleksen av et svakt lys i en bølge, og mens han satte kursen mot dette lyse, ble det sterkere.

Kl 01.18 ble Escoffier reddet. Da hadde Le Cam søkt siden 16:15. Escoffier hadde ligget ca 11 timer og 30 minutter i redningsflåten.

POSISJON: Hendelsen skjedde 840 nm sydvest av Cape Town.