World Sailing

Danske Kim Andersen er blitt leder for World Sailing.
Danske Kim Andersen er blitt leder for World Sailing.

Kim Andersen ny sjef for internasjonal seiling

Ved avslutningen av årsmøtet i den internasjonale seilunion, World Sailing, ble en danske valgt til å lede en institusjon som trenger fornyelse.

Publisert Sist oppdatert

Kim Andersen ble idag valgt til ny World Sailing President på det internasjonale seilforbundets generalforsamling i Barcelona.

Dette skjer bare fire år etter at en annen skandinav, juristen Göran Pettersson gikk av og ble erstattet av italienske Carlo Croce som til da ikke hadde fartstid i seilunionen. Det er første gang at en sittende president som har søkt gjenvalg, ikke er blitt valgt, men Croce har hatt en del motbør i sin periode.

Han er kritisert for et mislykket valg av generalsekretær og for at verdenscupen han lovet å fornye stadig ikke har blitt en fullverdig cup og et supplement til de olympiske leker i seiling, Croce er også kritisert for at han har opprettholdt vervene som leder av det italienske seilforbundet og formann i Italias største seilforening, Yacht Club Italiano i Genoa. Han er sønn av den legendariske Beppe Croce som ledet organisasjonen i en årrekke og som har gitt navn til internasjonal seilsports høyeste utmerkelse, som er tildelt både både H.M. Kong Olav og Jan Herman Linge.

På den annen side er det heller ikke å forvente at en president skal kunne gjennomføre alle planene sine i løpet av er periode. Delegatenes tale er imidlertid klar. Man ønsker endringer og mente at danske Kin Andersen er bedre istand til å målbære disse.

I tillegg ble syv visepreseidenter, hvorav to kvinner innvotert etter avstemning fra alle delegatene. Disse er

Jan Dawson (NZL)

Torben Grael (BRA)

Gary Jobson (USA)

Quanhai Li (CHN)

W Scott Perry (URU)

Ana Sanchez (ESP)

Nadine Stegenwalner (GER)

Lederen av Athletes' Commission vil bli medlem av dette styret med permanent stemmerett, mens de to honorære visepreseidenter, H.M. Kong Harald V og H.M. Kong Konstantin av Hellas har rett til å delta på møtene uten å ha stemmerett. Det nye styret er valgt for en fire års periode frem til årsmøtet i november 2020.

Det ble samtidig vedtatt at de foreslåtte ti dispiliner til den olympiske regatta i 2012 blir opprettholdt, men at man vll vurdere mulighetene for å få med en 11. olympisk klasse. Det er en erklært målsetning at det skal være 50/50 damer og herrer med i de olymiske seilaser allerede i 2020.