Volvo Ocean Race

Kineserne er tilbake i racet

Under ledelse av skipper Charles Caudfelier stiller Donfeng igjen i Volvo Ocean Race

Publisert Sist oppdatert

Som foreventet er Kina’s Dongfeng Race Team tilbake i Volvo Ocean Race etter lagets vellykte debut for tre år siden. Laget erklærte igår deltakelse i 2017-18, for annen gang med den franske skipperen Charles Caudrelier.

Laget vil bli 100% finansiert av Dongfeng Motor Corporation, den kinesiske lastebilfabrikken med hovedkvarter i Wuhan i Hubei provinsen. Målet er å forbedre den sterke og uventede 3. plassen fra forrige regatta. 

Ledet av OC Sport

På en pressekonfereanse i Whan igår annonserte Dongfeng sin deltakelse med Charles Caudrelier, Team Director Bruno Dubois og Volvo Ocean Race Managing Director Antonio Bolaños tilstede. Som forrige gang blir prosjektet ledet av OC Sport, et globalt sports marketing og events company som har spesialisert seg på profesjonell seiling og annen utendørs sport. Stifteren av dette selskapet, Mark Turner, er nå leder av Volvo Ocean Race.

Lag to i regattaen

Caudrelier’s team er det andre som offsielt bekrefter deltakelse i neste race som starter i Alicante 22, oktober neste år og som tar båtene på den 45,000 nautiske mil lange ruten rundt jorden, der man igjen tar opp seiling i sydishavet både fra Cape Town syd for Australia og fra Auckland til Kapp Horn. Team AkzoNobel, skippered by Simeon Tienpont, var første lag til å erklære deltakelse og det er ventet at spanske Mapfre blir det tredje laget som offisielt kommer på banen.

Vil vinne nå

Charles Caudrelier og laget som talte fire kinesiske seilere sist gang var mer enn fornøyd med tredjeplassen sist, men denne gangen er målet å vinne regattaen, sier 42 år gamle Caudrelier, som allerede har en seier med Franck Cammas og Groupama i 2011-12.

Kvinne i besetningen 

Et blandet internasjonalt mannskap vil bli annonsert med tiden, med det er klart det vil bestå av kinesiske seilere fra det forrige racet i tillegg til topp offshore seilere fra Frankrike og andre steder. Laget vil delta i Sydney Hobart Race i desember og det vil danne grunnlaget for mannskapsutvelgelse. Det er også klart at laget vil ha minst en kvinne i besetningen etter at Volvo Ocean Race annonserte at dette vil gi laget fordel i antall seilere ombord. 

Oppgradering i Portugal

De syv One Design Volvo Ocean 65s fra siste Volvo Ocean Race går nå gjennom en fullstendig oppgradering i Lisboa og en identisk 8. båt er under bygging hos Persico Marine i Bergamo, Italia.

Tilbake til Kina

Volvo Ocean Race vil ha to analøp i Kina med Hong Kong og Guangzhou. Dette blir det fjerde racet at regattaen anløper Kina som er et stort marked for Volvo og der også eierinteressene i Volvo Cars idag ligger.