Nacra 17

FLYR HØYERE: Nicholas Fadler Martinsen (20) og Martine Steller Mortensen (20) vil fly enda høyere over vannflaten når de seiler mot OL i 2020.
FLYR HØYERE: Nicholas Fadler Martinsen (20) og Martine Steller Mortensen (20) vil fly enda høyere over vannflaten når de seiler mot OL i 2020.

Kjemper for OL-plass

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen fikk ødelagt VM, men har fremdeles én mulighet igjen til å kvalifisere Norge til OL i Nacra 17-klassen

Publisert Sist oppdatert

Den siste nasjonsplassen til Europa i Nacra 17 skal deles ut etter Trofeo Princesa Sofia-regattaen på Mallorca fra 25. mars til 3. april. De norske seilerne Nocholas Fadler Martinsen (21) fra Soon og Martine Steller Mortensen (21) fra Arendal er med og kjemper om denne plassen, sammen med blant annet Sverige og Russland.

De norske seilerne anser sjansene som gode ettersom de aktuelle lagene gjennom hele fjorårssesongen lå 5–8 plasser fra hverandre, med en liten fordel til nordmennene på slutten av sesongen.

Målerskandale i VM

Nicholas og Martine fikk VM som nylig ble avsluttet i Cldearwater, Florida, spolert ved at målerne feilmålte båten deres. Den ble eliminert fra regattaen etter en angivelig manipulering med kjølkassen. Nordmennene bestred målingen og fikk saken gjenopptatt. Da fikk de medhold og båten ble godkjent for resten av mesterskapet.

Resultatmessig ble imidlertid VM ødelagt for de norske seilerne som nå håper uflakskvoten er full.

Til Mallorca for å trene

Nacra-seilerne, som står utenfor landslaget, drar med det første til Mallorca for å trene frem til regattastart i slutten av mars. Selv om deres seilprosjekt er rettet mot Tokyo 2020, medgir de at deltagelse i Rio 2016 vil være en god erfaring å ha med seg mot et langsiktig mål.

Kvoteplass for Norge i OL er imidlertid ikke nok. Olympiatoppen må også overbevises om at de norske seilerne har plasseringssjanser i OL. Det betyr i praksis en plassering blant de ti beste nasjonene i mesterskap eller verdenscupregatta.