Risør Trebåtfestival

Kjente navn på plakaten

Trebåtfestivalen har igjen fått på plass et spennende underholdningsprogram.

Publisert Sist oppdatert

Årets Trebåtfestival i Risør arrangeres i dagene 3.-5. august. Ledelsen kan allerede nå presentere årets konserter der det som vanlig står kjente navn på plakaten.

Artistene representerer ulik sjangre som trolig vil treffe båteiere, utstillere og publikum. Det hele starter torsdag med en visekveld i et litt rolig format, mens det fredag og lørdag blir mer trøkk.

Glajazzen er tilbake på dagtid – dette blir fest i tre dager. Showet på lørdag er et samarbeid med Hankø Event som skal kjøre samme show for seilerne under avslutningsfesten etter VM i 8 mR på Hankø som går av stabelen 10.-20. august 2017, og der Risør Trebåtfestival er «tune up» arenaen for mange av båtene.

Populær visesanger

 

Torsdag kveld: Lars Bremnes er kjent musiker og låtskriver, bror av Kari og Ola som han har samarbeidet med i flere utgivelser. Fra 1991 har han ledet sitt eget band, Han har vunnet flere Spellemannspriser og også Prøysenprisen. I Lars´ tekster er det både drømmer, frustrasjon og feiring. Konserten byr på en fin blanding av de nyeste sangene fra siste album i kombinasjon med perler fra Lars´ seks øvrige utgivelser. Kjente låter vi får høre er bla.a. «å kunn æ skrive», «himmel nok tel alle» for ikke å glemme årets hit «Elias sang». Med seg i duoen har Lars en av sine faste medmusikanter, enten Terje Nohr eller Georg Buljo.

Topp stemme fra Sverige

 

Fredag kveld: Cecilia Vennersten, en av Sveriges store sangere for tiden. De siste årene har hun hatt en mengde oppdrag i inn- og utland. Et rikholdig låtmateriale bør gi en fin ramme på en flott sommerkveld. Her får vi hører låter som «det vacraste», «innerst i sjâlen», «kapten Nemo» m.fl. Og sammen med Bjørn Halstensens orkester blir det en kveld hvor du kan ta med deg de gode minnene hjem.

Til minne om George Michael

 

Lørdag kveld: George Michael Tribute Show,  en hyllest til den avdøde superstjernen som tar for seg det beste av artisten fra tiden i Wham og som soloartist, Michael solgte over 120 millioner plater. Han hadde tolv singler og syv album på førsteplass i Storbritannia, og ti singler og ett album på førsteplass i USA. Hans debut i 1987 som soloartist, albumet Faith, er solgt i over 20 millioner eksemplarer Alle hans fire studioalbum har ligget som nummer én på hitlistene i Storbritannia. Showet som produseres av Bjørn Halstensen og Dag Solheim har Gaute Ormåsen i hovedrollen som George Michael. Gjesteartist er Ulrikke Brandstorp. Oppsetningen har et 12-mannsorkester . Totalt er det 17 personer på scenen. I løpet av de ca. 2 x 45 minuttene for man høre alle superhitene fra Wham tiden som: «Last Christmas», «Club Tropicana» og «Wake Me Up Before You Go-Go», og fra solokarrieren dukker selvfølgelig "Faith", "Careless Whispers" og "Don't Let The Sun Go Down On Me" (Duett med Elton John) opp.

Gladjazz på dagtid

 

På dagtid: Magnolia Jazzband skal holde to konserter hver dag og sørge for at det svinger også på dagtid. Magnolia Jazzband ble startet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas og er i dag et av Norges eldste band i kontinuerlig drift. De er et av få band i Europa som spiller rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm and blues. Enten det er på konsert, til fest eller i kjerka, så har Magnolia med seg sitt helt spesielle ”beat” og sin varme ”sound”.

Shanty

 

I tillegg vil Risør Shantykor og Stian Soli være med under festivalen og sette stemning rundt i byen og på båter.