SEILJUSS

Når selger glemmer

For kjøpers del er det fullt mulig å glemme å spørre, mye av samme grunn som at selger glemmer å fortelle.

Publisert Sist oppdatert

Kjøp og salg er et tema som aldri går av «moten». Problematikken er, som alltid: Kjøper har ikke fått hva han forventet. Jeg har som oftest inntrykk av at selger ikke, i alle fall ikke bevisst, har holdt informasjon tilbake, men likevel blir kjøper skuffet. Det hender selvsagt også at selger med viten og vilje har ført kjøper bak lyset, men ofte er det ikke slik. Spørsmålet blir da hvorfor dette skjer?

Reglene vedrørende salg og kjøp er, i alle fall i utgangspunktet, ikke så forferdelig vanskelige. Man trenger strengt tatt ikke å kunne reglene i det hele tatt for å kunne gjennomføre en fornuftig handel. Etter å ha mottatt «utallige» spørsmål fra både kjøpere og selgere, faller jeg tilbake på at:

Det er fullt ut mulig for selger å glemme å gi all informasjon. Jeg har inntrykk av at det skjer fordi selger vet så uendelig mye om båten og glemmer å fortelle. Selger har for eksempel hatt båten i en «evighet» og glemmer å fortelle om grunnstøtingen med tilhørende reparasjon som fant sted for leeeenge siden. Vedkommende er kanskje mer opptatt av å fortelle om fine turer, og kjøper er allerede «forelsket» i båten. Andre ganger har jeg inntrykk av at selger glemmer å fortelle fordi «dette er jo noe «alle» vet». Som selger klarer man ikke helt å sette seg inn i situasjonen til kjøper – som ikke vet noe som helst om båten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS