Kjøp rett fra plotteren

Navico lanserer «GoFree», App Store for maritim elektronikk.

Publisert

Lowrance, Simrad og B&G lanserte har i flere år gjort det mulig å koble båtens elektronikk sammen med en smarttelefon eller nettbrett via trådløse datasignaler. Nå tar Navico, eieren av de tre elektronikkmerkene dette ett skritt lenger. Under bransjeutstillingen Mets denne uken lanserte Navico «Go Free» som et eget merkevare. Det er nå en maritim «App Store» som gjør det enklere å oppgradere programvare, eller å kjøpe kart.

WiFi

For å bruke «Go Free» må båtens elektronikk være på nett. Det gjøres ved å koble opp mobilen opp på båtelektronikkens Wi-Fi anlegg. Det gjør at du kan få ferske data på båtens MFD (Multifunction Displays), som bransjen nå kaller det som før var plottere. De ferske dataene lastes rett på plotteren via mobiltelefonens nettverk. Ideen gir brukeren en mulighet til å velge ulike kart og får tilbud om å kjøpe kart fra ulike verdensdeler fra Jeppesens C-Map eller NV Charts, og ta i bruk kartene straks de er lastet ned. Tidligere måtte kart lastes ned via en PC, og så overføres til plotteren via en minnebrikke.

Dine egne kart

En del av «Go Free» ideen er tjenesten «Insight Genesis». Dette er et informasjonslag som legges på kart med data basert på dine egne dybdemålinger. Tjenesten gjør det mulig å dele informasjon med andre brukere, eller å legge til notater, bilder og huskelister på dine egne kart. «Insight Genesis» er en tjeneste som krever abonnement. «Go Free» gjør det enklere å bruke «Insight Genesis».

Go Free ble lansert under Mets, og vil være på lufta i januar.