SEILjuss

ARKIVBILDE: Selv om båten er solgt slik den er, har selger opplysningsplikt.
ARKIVBILDE: Selv om båten er solgt slik den er, har selger opplysningsplikt.

Mangler ved kjøp gjennom megler

Etter handelen viste det seg at opplysningene fra selger ikke helt stemte. Kan kjøper kreve erstatning?

Publisert

Jeg har kjøpt en bruktbåt gjennom båtmegler med nesten ny motor, og i salgsprospektet fremgår det at båten var utstyrt med VHF. Videre skal selger ha opplyst at motoren kun var kjørt i ti timer.

På vår første tur oppsto det imidlertid problemer. Etter cirka ti minutters kjøring steg temperaturen i motoren, den mistet kraft, turtallet sank og båten ble vanskelig å gire. Etter diverse reparasjoner viste det seg at toppakningen var ødelagt og at noen lager var byttet før salget. Dessuten var et overhus feilmontert slik at dette motorhavariet måtte skje før eller siden. Videre var toppen feilmontert med feil moment på boltene. Dette førte altså til at toppakningene røk, og at det kom vann i oljen.

Endelig viste det seg at VHF-radioen var en amerikansk modell som ikke virker i Norge. Selgeren avviser nå ansvar fordi båten er solgt og levert «som forevist». Mitt spørsmål er om jeg kan kreve reparasjonsomkostningene på 35 000 kroner erstattet, og i tillegg et prisavslag for VHF-en som ikke virker?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS