VM ORCi

Klaff for «Al Capone» i kort offshore

Endelig ble det pallplass for Christian von Trepka i VM

Publisert Sist oppdatert

Klasse A startet kl 1000 i 6-7 knops sydøst på den 39 nm lange kort offshore fra Skovshoved, med løp til Pinhattan på den svenske siden av Øresund, deretter sydover mot Søndre Flint, under Malmobroen, rundt en bøye ved Drugden, og så nordover langs danskekysten til mål ved Skovshoved. 

Utfordringen for seilerne var ikke bare den lette vinden, men også sterk nordgående strøm båtene måtte gjennom på veien mot Sverige. Christian von Trepkas GP 42 «Al Capone» valgte et spor til venstre for konkurrentene og ungikk den verste strømmen samtidig som de kom først inn i den påfriskende sønnavinden som kom opp i 14 knop på det meste. Til tross for å ha seilt en lengre distanse enn konkurrentene sikret von Trepka med dette sin beste plassering så langt i regattaen, en 3. plass som tok dem noen plasser oppover på sammenlagtlisten. Likevel ble det de store båtenes race. Vadim Yakimenko’s TP 52 «Freccia Rossa» og Mattias Mer’s Brenta 55 «Ember Sea» tok de to første plassene på korrigert tid i seilasen. 

I klasse B ble det en kamp mot klokken i den første seilasen der «Santa» igjen viste den beste seilingen. Den andre ble flyttet sydover der det ver mer vind, med perfekte forhold og 10-11 knops vind. Her røk «Santa» på sin første smell i regattaen, men med 8. plass som kan strykes har den norske Landmark 43 stadig en komfortabel syv poengs ledelse på finske Aaro Cantell med to dager gjenstående. Kanskje Landmark i det minste nå kan sette champagnen på kjøl. Vinneren av seilasen ble danske Peter Buhl’s Swan 42 «Sirena» som med det skjøv Torkjell Vallands «White Shadow» ned til 6. plass sammenlagt etter 6. og 10. plass.  Ronny Lindquist i «X-en Min» som hadde en 8. og en strykbar DNF ligger nå på 11. plass, mens «Magic», Aasmund Drolsum rykket noen plasser opp, til 24 plass etter 18. og 14. plass i gullfeltet.