Vendee Globe

unspecified
unspecified

Klarer Le Cléac'h å holde Thomson bak seg?

Alex Thomson sover seg opp for å ha ekstra krefter i innspurten

Publisert Sist oppdatert

Mens Alex Thomson sover seg opp for å samle krefter til innspurten i Vendee Globe seilasen, innrømmer 

Armel Le Cléac'h at spenningsnivået er høyt når det bare er dager igjen å seile i soloseilasen jorden rundt. På den 70. dagen til sjøs er franskmannens forsprang redusert til 113 nautiske mil når båtene nå er på høyde med Kanariøyene.

Det er nå kun 1600 nm som skiller Le Cléac'h fra sin første seier i  Vendée Globe glory, noe den 39 år game seileren har jaget de siste 12 årene. Med annenplasser i begge de foregående Vendee Globe seilasene, kan man trygt si at en seier nå vil være vel fortjent.

Alex Thomson på den annen side vil eventuelt være den første briten som vinner den legendariske kappseilasen, regner som verdens tøffeste, og som til å har vært fransk dominert med bare franske vinnere. 

Nå som seilasen er inne i sin siste uke (vinneren er ventet til La Sable d´Olonne førstkommende torsdag) er nervene i høyspenn ettersom den franske ledelse er truet for første gang siden Le Cléac 'h tok over ledelsen midtveis i det indiske hav etter at Thomsons båt «Hugo Boss» brakk den høyre foilen.

- Det er komplisert og været blir ikke lettere å forholde seg til i dagene som kommer, sier Le Cléac'h som er klar til å gjøre det beste han kan ut fra de rådende forholdene. Ser man på værkartet på strekningen fra Kanariøyene ser det ut som om seilerne på gjennom et stillebeltet før vinden igjen vil friskne fra øst. Det kan bety at avstanden mellom de to båtene skrumper ytterligere, men at franskmannen, dersom han klarer å opprettholde ledelsen, vil få den nye vinden først. 

- Jeg må bare  bite tenna sammen og konsentrere med om innspurten, sier Le Cleac'h som er bekymret for vær og vind de neste dagene. - Jeg hadde ønsket meg et mer avslappende senarie. Nå må jeg ta er skritt av gangen og sørge for å dekke Alex så godt det lar seg gjøre. Båten min er i fin stad, men jeg har ingen anelse om hvorvidt jeg vil ha en fordel når det kommer til fart i en båt for båt situasjon.

- Jeg er fysisk sliten og har forsøkt å få så mye søvn som mulig, slik at jeg kan være mest mulig uthvilt når vi kommer inn i området der vi forventer lite vind. Men jeg må inrømme at kroppen nå er nær det den kan tåle før jeg trenger skikkelig hvile, sier Alex Thomson som deltar i Vende Globe for 4. gang. Han ble nummer tre i den forrige seilasen, og hans mål denne gangen er 1. å komme i mål, 2. å komme på pallen og 3. å vinne seilasen. - To av målene er i hvert fall innen rekkevidde sier Alex Thomson.