Sirius 40DS er et av trekkplasterne på messa.
Sirius 40DS er et av trekkplasterne på messa.
Natitech 40 Open kommer nesten. Et svensk charterselskap viser frem nyheten på Dronningen.
Natitech 40 Open kommer nesten. Et svensk charterselskap viser frem nyheten på Dronningen.
Jeanneau har premiere på Sun Odyssey 419, en facelift av 409.
Jeanneau har premiere på Sun Odyssey 419, en facelift av 409.
Hanse 315 blir en prisgunstig båt. Den kommer som standard med rorkult, men messebåten får doble ratt.
Hanse 315 blir en prisgunstig båt. Den kommer som standard med rorkult, men messebåten får doble ratt.

Klart for båtmesse på Aker Brygge

36 seilbåter kan du se på Båter i Sjøen som starter på torsdag.

Publisert Sist oppdatert

For andre gang blir Båter i Sjøen arrangert på Aker Brygge. Messen strekker seg over fire dager. Det er meldt om mye regn til uke, men få timer etter at messen åpner er værprognosene svært gode.

Verdenspremierer

Båter i Sjøen har de siste årene vært en av Europas beste flytende utstillinger. Vi er bortskjemte med å få nyhetene først. I år er ikke nyhetsrushet like stort. Den mest spennende nyheten blir Hanse 315. Båten kommer helt fersk fra verftet. Å utvikle en båt av denne størrelsen er komplisert. Modellen må selge godt, og produseres i mange eksemplarer for å gi sorte tall i regnskapet. Få av de store verftene har turt å lansere mindre modeller hvor prisen er svært avgjørende.

Jeanneau har gitt et facelift på sine Sun Odyssey-modeller. Alle båtene fra 37-foteren har fått gjennomgått samme oppgradering. Større badeplattform bak, baugspryd, ny belysning og nye puter under dekk. Også luka, og leideren ned til salongen er forandret.

De store

Fjord Sailing er leverandøre som breier seg mest på Båter i Sjøen. De viser frem fem Hanse-båter og en Dehler. Alle seilbåtleverandørene har tatt et rev. Jeanneau, Beneteau og Dufour viser frem fire båter hver. Dufour viser den nye 350 i to utgaver, men to og tre lugarer. Lunde Båt med Bavaria har tatt to rev, og viser frem tre båter. Bavaria har heller ikke noe nytt på seilbåtfronten.

De dyre

Sirius 40 DS er en spennende nyhet på messa. Sirius er et tysk verft som har spesialisert seg på dekkshusbåter. Verftet er verdensmestere på å utnytte plassen. Arcona 380 er også ny i Norge. En rask seilbåt med overraskende mye plass. Arcona viser frem tre båter, en mer enn X-Yachts.

Hanse 575 blir messens største seilbåt, mens Seascape 27 blir den minste.

To skrog

Katamaraner er i vinden, men trenden har ikke tatt av her hjemme på samme måte som resten av verden. Lagoon viser frem sin 39-foter. Lunde Båt har ikke våget å ta inn Nautitech 40 Open som nå har kommet under Bavaria. Svenske Navigare Yachting er et charterselskap som også selger båter. Navigare Yachting har tatt opp en Nautitech som de viser frem på Dronningen.

Utstyr også

Det blir stilt ut til sammen 265 båter på messen, men det blir også messetelt på bryggene med 50 utstillere med båtrelatert utstyr. Historisks har det blitt vist mange elektronikknyheter på Båter i Sjøen. Aker Brygge P-Hus tilbyr også to timers gratis parkering.

Arcona 380 vises for første gang i Norge