Risør Trebåtfestival 2016

Klart for "The battle of Twelves"

Seks 12 metere stiller på startlinjen når Risør Trebåtfestival starter sin regatta idag.

Publisert Sist oppdatert

Kl 12 idag går starskuddet for den største samling av 12 metere i Norge siden 2. verdenskrig. Tre skarpskodde dansker stiller mot de norske 12 meterne «Erna Signe» og «Vema» og 12 m cruiser racer «Le Cid» som får delta med et KLR justert måltall.

Amerikanske «Vim», tegnet av Sparkman & Stephens i 1939 for Harold Vanterbilt og nå eid av danske Patrick Howald er favoritt på utseilt tid, mens sist båtene møttes var det «Vema» med regattaskipper Erik Svenkerud som vant på korrigert. I Færderseilasen var Lars Tingstads «Lde Cid» best, så vi kan forvente spennende seilaser på regattabanen som legges i havet utenfor Stangholmen. Einar Sissener deltar utenfor konkurranse med sin 15 meter ”Magda XIII» og tar sikte på å være først i mål

Regattasjef Frans Karlson hadde allerede igår en uformell samling med skipperne (se bildet) der han informerte om hvordan han tenker gjennomføre regattaen. Det planlegges inntil ni seilaser over de tre dagene regattaen skal finne sted, seks av dem på kryss/lens bane torsdag og fredag, og lørdagens seilaser i havneområdet tett på publikum.

Vinneren av regattaen på korrigert tid får et napp  i den nyoppsatte sølvpokalen "Risør Cup".

I 8 meter R klassen deltar Lars Ingebergs «Wanda» med Dag Usterud til rors som ensom svane i «Sira»s VM fravær. «Wanda» seiler mot 9 meterne «Flirt» og «Njord» og vinnerbåten får et napp i «Wanda Cup»