Klassiker til salgs
Klassiker til salgs

Klassiker til salgs

Drømmer du om en virkelig klassiker til en overkommelig pris? Da er kanskje denne 59 foteren fra 1888 til 1.8 millioner noe å tenke på?

Publisert

«Thalia», den 59 fot store gaffelriggeren fra Victoriatiden er til salgs for GBP 199,000. Den befinner seg i Carriacou i øygruppen Grenadinene. Båten, som er svært spesiell, skal være i utmerket stand etter at den har vært gjennom en fire års restraurering av eieren som også er båtbygger. Den er bygget hos G F Wanhill of Poole i 1888 for regattaeiling og er den sist overlevende båten fra denne båtbyggeren som var kjent for å ha bygget flere av båtene som var med i the 100 Guinnieas Cup, senere kjent som America's Cup.

Båten er klar for seilas og har kappseilt både i England og Karibien de siste årene med dagens eier. Den har vunnet mange av regattaene den har stilt opp i og tok blant annet over all seieren i Grenada 2008/9, 2. plass i Antigua Classic yacht regatta i 2008, og kansje mest imponerende, 1. overall i Concourse d'elegance i Antigua Classics som den første privateide båten som slo superyachtene med profesjonelt vedlikeholdsmannskap. Etter en overfart i 2007 er hun trolig den eldste båten som har seilt  over Atlanterhavet.

Båten har vært bebodd av eieren de siste årene og for den som er interessert i å seile i varmt farvann følger bøye i Carriacou.

Les mer her