Båten min: Comfortina 35

Klassisk og helt moderne

Comfortina 35 er fortsatt i produksjon, 23 år etter at den ble lansert. Det vitner om en båt som faktisk lever opp til det forslitte uttrykket «tidløs».

Publisert

På starten av mitt seilerliv, sånn midt på åtti-tallet, tok jeg et weekendkurs i seiling og fikk blant annet seile med en Comfortina 32. Eierparet hadde nettopp fått båten levert og var mektig stolt av den. Jeg, med bakgrunn fra en liten motorsnekke, syntes den var fantastisk: en svær båt med to sovelugarer, stor bysse, eget toalett akter og full ståhøyde. Seiling hadde jeg lite greie på, men jeg skjønte jo på eiernes begeistring når pilen på fartsloggen skalv oppunder 9 knop på kryssen, at dette var bra saker.

Comfortina 32 var for ny til å være innenfor min økonomiske mulighet den gangen, men har siden alltid stått for meg som en spesielt bra båt. Og for mange andre også – nesten 900 ble bygd over 10 år. Andre Comfortinaer har jeg egentlig ikke hørt så mye om. De neste modellene, 39 og 38, kom i langt mer beskjedne serier. Jeg trodde vel nærmest Comfortina var ute av markedet da det kom en e-post fra en leser, som syntes jeg burde skrive om hans Comfortina 35, bygd i år 2000. Han kunne blant annet fortelle at modellen fortsatt er i produksjon, godt over 20 år etter at den ble lansert i 1993! Spesielt. Det kunne jo tyde på at eieren hadde sin ord i behold når han hevdet at «kvaliteten kan måle seg med de beste», og at «den har hevdet seg bra på regattabanen og er en deilig turseiler».

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER