Klassiske linjer

Flensburg blir Europas Newport

Flensburg er i ferd med å bli Europas senter for klassiske båter. Æren for dette har Oliver Berking, eieren av Tysklands største sølvvarebedrift, men som er mest kjent for sine trebåtbragder.

Publisert

Den tyske sølvsmeden og trebåtelskeren Oliver Berking har gjort Flensburg til Europas ledende senter for klassiske båter. Foruten det store verftet som bygger og restaurerer berømte trebåter i høyt tempo, bygges det nå et nytt historisk senter på eiendommen med bibliotek og utstillingslokaler. Dessuten arrangerer Berking årlige internasjonale regattaer for klassiske båter. Og som om dette ikke skulle være nok, har han startet sitt eget forlag der han utgir et av verdens flotteste magasiner for trebåtfolket, «Goose», oppkalt etter en av verdens mest kjente 6 mR.

Blant nybyggene ved det flotte verftet like i sjøkanten inne i den historiske sjøfartsbyen, er det også flere norske båter. Nå sist Johan Ankers aller siste 12-meter, byggenr. 434 – båten som aldri ble bygd i Vollen på grunn av annen verdenskrig. Den ble overlevert sin danske eier i 2015. Eieren hadde fra før en norskkonstruert 6 mR tegnet av Bjarne Aas og bygd som replica hos Berking.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER