Norges Seilforbund

Klubbkonferansen utsatt til våren
Klubbkonferansen utsatt til våren

Klubbkonferansen utsatt til våren

Det var for få påmeldte til å kunne gjennomføre den planlagte konferansen.

Publisert Sist oppdatert

– Det var altfor få som hadde meldt seg på til klubbkonferansen da det nærmet seg påmeldingsslutt til at vi kunne gå videre med den, sier en litt skuffet visepresident i Norges Seilforbund, Torunn Sætre.

Klubbkonferansen som er planlagt har vært hennes «hjertebarn», og tanken var å skape en arenea for erfaring- og meningsutveksling for seilNorge.

SKUFFET. – Ja, det er klart jeg er litt skuffet over at det bare var syv påmeldte da det nærmet seg påmeldingsfrist. Vi hadde jo håpet på et sted mellom 50 og 100 deltagere. På den annen side skjønner jeg at det er vanskelig å nå ut og informere om noe som er helt nytt – og at det tar tid å innarbeide noe nytt, sier hun.

Hun forteller om at hun har fått mange hyggelige tilbakemeldinger om initiativet og at mange har sagt at de skal delta, men da regnskapets time kom og utgiftene i form av reserverte hotellrom etc. ville begynne å løpe, måtte Norges Seilforbund sette ned foten.

– Litt synd at ikke flere kjente sin besøkelsestid og markerte sitt ønske om å delta i kraft av en påmelding, sier hun.

Tanken om å avholde klubbkonferansen er imidlertid ikke gitt opp, og planen nå er å arrangere den utpå sen-vinteren i forbindelse med et planlagt dommerseminar.

UTSATT TIL VINTEREN. Det var et svært omfattende program som var planlagt for klubbkonferansen, som skulle ha funnet sted i Inspiria Vitensenter utenfor Sarpsborg i november, men deler av programmet vil nok bli beholdt når konferansen blir annonsert på nytt i 2016.

Nedenstående er utdrag fra en artikkel som kommer i neste utgave av SEILmagasinet nr. 7 (bladet gikk i trykken før beslutningen om å utsette konferansen ble tatt), og da ser man litt av hva man har i vente til neste år:

OMFATTENDE PROGRAM. Konferansen har et svært omfattende program og består av foredrag, «work shops» og diskusjoner, og det er bygd opp rundt fire hovedtemaer:

• Toppidrettssatsning på klubbnivå

• Organisasjonsutvikling

• Aktiviteter og rekruttering

Marked, media og sponsorer.

Programmet begynner å ta form, og mye av inneholdet pågår samtidig slik at man selv kan plukke ut hva man vil delta i. Man trenger ikke kun å delta innen et hovedtema, men man kan selv velge det som er av størst interesse.

Finn Aamodt fra Olympiatoppen vil komme og snakke om toppidrett, mens Espen Guttormsen og toppidrettsansvarlig i forbundet, Kristian Fæste, vil snakke om den ideelle toppidrettsmodellen. Mye av innholdet i toppidrett-temaet vil dreie seg om hvordan seilforeningenes samspill med seilforbundet bør være.

Styre- og foreningsarbeid i  praksis er et annet tema – og det er stort. Det spenner fra alt fra praktisk styrearbeid, via sekretariat-funksjonen under regattaer til hvilke støtteordninger som fins for idretten og seilforeninger.

– Å få en oversikt over alle tilskuddsordningene som fins, er virkelig tung materie, og så langt er det vel ingen som innehar den fulle og hele oversikten. Men vi håper å bringe deltagerne et stykke på vei innen dette feltet, sier Sætre.

Når det gjelder å skape aktivitet i foreningene, er det mange som har erfaringer og ideer, og Sætre håper på mye verdifull utveksling. Under konferansen vil Oslo Seilforening holde et innlegg om hva de har foretatt seg. Foreningen har med suksess hatt en litt annen tilnærming til aktivitetsskapende arbeid for barn og unge enn seilforeninger flest.

Konferansen vil også ta for seg hvordan man skal integrere nye aktiviteter som kiting og stand up-padling i foreningene, om tur- og havseiling i foreningene og om hvordan funksjonshemmete skal integreres i de daglige tilbudene. Det vi også handle om hvordan man kan skape et godt trenermiljø.  

 

Seilforbundet vil også selv fortelle om sine tilbud og virksomheten sin, og noe av det som står på agendaen er NSF som service-organisasjon og om felles innkjøpsordninger.

NSFs visepresident, Tom Bratlie, vil snakke om medie­strategi, og det kommer foredragsholdere som vil fortelle om sponsorarbeid.