Knalldag for Norge i VM
Knalldag for Norge i VM

Knalldag for Norge i VM

Under perfekte forhold i Arendal i går klatret de norske seilerne på resultatlisten

Publisert Sist oppdatert

 

Det ble arrangert to seilaser i VM for Europajolle i går. I strålende sol og mellom syv og ni sekundmeter viste Arendal seg fra sin aller beste side. Første start for herrene gikk uten problemer, og innen de var på første merket hadde tittelforsvarer Lars Johan Brodtkorb sikret seg en ledelse på rundt 100 meter til båt nummer to, noe som må sies å være mer en komfertabel ledelse etter 15 minutters seiling. 

Også Henrik Bucher hadde en knalldag på vannet og ble nummer to på første race og ni på andre. Med dette ligger han på sjette plass sammenlagt etter seks seilaser. Henrik Andersen rundet som nummer tre på toppmerket, han var uheldig og røk en risstropp, men gikk fortsatt i mål med en 14. plass. I andre race fikk han en sterk femteplass og ligger nå 13 på resultatlisten.

Dagens andre race ble igjen vunnet av Lars Johan Brodtkorb med god margin. På første merket rundet han som nummer to, men med overlegen fart og taktikk på lens var han raskt fremst der det kan virke som han begynner å føle seg hjemme.

Også jentesiden ble dominert av samme vinner i begge dagens race, danske Anna Livbjerg. Blant de norske jentene var det Aleksandra Gulbrandsen, og Kristine Gustavsen som gjorde det best. Gulbrandsen ligger nå på 11. plass og Gustavsen som nummer 22. I følge E-jolleklubben har ikke de to mestret hardvind så godt før dette mesterskapet, nå viser de derimot at de kan være med i toppen å kjempe også under røffe forhold.

RESULTATLISTE

UBESEIRET HITILL I MESTERSKAPET. Lars Johan Brodtkorb har vunnet de første seks av seks mulige seilasene i årets verdensmesterskap i Europajolle.

– Jeg traff alle skiftene på første kryssen i dag. Når man først får en slik ledelse vil de bak kjempe mot hvarandre og ledelse blir større, da lå jeg bare forran og kontrollerte, sier Lars Johan.

Det er ingen tvil om at fysikkstudenten fra Horten har knekt fartskoden.

– Når det blåser mye vet jeg at jeg går fortest på kryss, og at jeg kan seile veldig fort på lens også. På lørdag er det meldt mindre vind, derfor er det viktig for meg å gjøre det bra på fredagen hvor det skal blåse mye. Selv om jeg har gjort det bra hitill, er det ikke langt til båtene bak, pluttselig kan det snu.

GODE FORHOLD OGSÅ I DAG. Leder for regattakommiteen, Bente L. Mortensen, er allerede på plass ute i startbåt hvor de gjør seg klare til dagens seiling.

– Vi har kjempe flotte forhold i dag, nesten like som i går. Det ryktes at værmeldingene for i morgen er dårligere, med regn og ustabil vind, derfor kan det være vi tar tre race i dag, sier Mortensen.