Det lønner seg å ha klare, skriftligeavtaler før man setter bort båten tilopplag, oppfordrer fagfolk.
Det er vanlig å betale for leie av opplagsplass og allerede utført arbeid om høsten. Alt øvrigarbeide betales når arbeidet er utført, sier Erik Brauner i NORBOAT.
Bruk bankgaranti hvis verftet krever økonomisk garanti, råder juridisk rådgiver Ragnar Wiik.
Det kan lønne seg å velge et opplagsted hvor du har mulighet til å stikke innom på kort varsel og sjekke status på arbeid og service.

Ha ditt på det tørre før vinteropplaget

Nicolay Kaas betalte for tjenester som ikke ble utført. Det er derfor viktig å ha klare avtaler med skriftlig dokumentasjon på alt som avtales før man overlater båten til slipp- eller verksteds-personalet, råder fagfolk i NORBOAT og KNBF.

Publisert Sist oppdatert

Flere båter på sjøen betyr flere båter i opplag, noe som igjen medfører større arbeidspress på slippog verkstedspersonalet. Flere verkstedeiere gir utrykk for at kapasiteten for lengst er sprengt, og at de derfor vil bli nødt til å si nei til en del båteiere som ønsker vinter-opplag. Enkelte kunder har også merket at servicen og oppfølgingen fra verkstedet det siste året ikke har vært tilfredsstillende. En av dem som ikke er helt fornøyd er Nicolay Kaas, som sist vinter hadde sin Bavaria 32 på opplag ved et verft på den svenske vestkysten. Han har tidligere hatt båten på dette verftet i flere sesonger uten problemer.

Tull med betaling

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER