Informasjon fra K

EUROPAMESTER: Markus Berthet er europamester, og ble kåret til årets seilere 2023 av Norges Seilforbund.

Priser til KNS-seilere

Norges Seilforbund har kåret Mina Mobekk og Markus Berkus Berthett til Årets kvinnelige seiler 2023 og Årets mannlige seiler 2023.

Med sin fantastiske seiling under WASZP EM 2023, verdens største entype jolleklasse innen foiling, viste KNS-seileren Markus Berthet fremragende teknikk og taktikk på vannet. Han mestret de utfordrende forholdene best av alle, seilte seg helt til topps og ble europamester 2023 i WASZP-klassen.

Markus er mer enn «bare» en god seiler, han er en inspirasjon for mange av våre yngre seilere og hans bidrag til seilmiljøet og evnen til å motivere andre gjør ham til en verdig mottaker av prisen.

«Vi ser frem til å følge med på hans videre seilkarriere og er spente på hva fremtiden vil bringe for denne talentfulle seileren. Kanskje vi ser dette allerede denne sesongen, når WASZP-klassen arrangerer WASZP Games i Sandefjord i august, skriver Norges Seilforbund som begrunnelse for utnevnelsen. 

EUROPAMESTER: Mina Mobekk er europamester, og ble kåret til årets seilere 2023 av Norges Seilforbund.

Beste kvinne

Mina Mobekk (KNS) ble europamester i Patras, Hellas med mye sterk vind, strøm og bølger. Hun håndterte de krevende forholdene, var teknisk og taktisk dyktig, holdt hodet kaldt og taklet presset på finaledagen. Mobekk har demonstrert enestående ferdigheter og utholdenhet, og dette har satt henne i en særklasse blant kvinnelige seilere i 2023.

Under VM i Haag, Nederland, ble Mina nummer fire og beste norske seiler. I forkant og under mesterskapet slet hun med ryggproblemer, da er det intet mindre enn imponerende å seile inn til fjerdeplass. Den sterke plasseringen i VM er igjen et bevis på hennes evne til å prestere under press og levere når det gjelder.

«Mina Mobekk har vist en utrettelig innsats for å forbedre seg og nå sine mål. Hennes dedikasjon til trening, evne til å analysere og lære av feil, og disiplinerte tilnærming til seiling har vært avgjørende for suksessen. Hun er et forbilde for yngre seilere og inspirerer andre til å følge drømmene», skriver Norges Seilforbund. 

Halvtonn-suksessen gjentas i 2026

Christian Ruscetta • I august 2023 stilte 34 båter med over 200 norske og internasjonale seilere på startlinja under Half Ton Classic Cup på Hankø. 

40 års reunion-mesterskapet for det legendariske VM for halvtonnere i 1983 ble en stor suksess, med flott seiling og fantastisk stemning på Hankø Yacht Club. Nå er det besluttet å gjenta suksessen med et nytt Half Ton Classics Cup i 2026.

– Mesterskapet ble en braksuksess, med topp stemning fra start til slutt. I 2026 får vi gleden av å gjenta dette, og denne gangen blir det garantert massiv utenlandsk deltagelse ettersom mange angret at de ikke tok turen i fjor, sier Martin Kamperhaug, primus motor for Half Ton Classics Cup.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.