Kongeskipet «Norge»

K/S «NORGE»: Det norske kongeskipet ble opprinnelig bygd som følgebåt til America’s Cup i 1937 og het «Philante». I 1948 ble båten K/S «Norge» – overrakt til kong Haakon som gave fra det norske folk.
REGATTABÅT: Kong Harald har benyttet kongeskipet til hva den rollen skipet opprinnelig var tiltenkt. Kongens regattabåter er blitt løftet opp på akterdekket og blitt fraktet til regattabaner rundt om i Europa.
TIL NORGE: Kong Haakon, kronprins Olav og dronning Maud er på vei til Norge fra København i 1905.
TRE KONGER: Tre konger på dekket om bord i K/S «Norge»: Kong Haakon, kong Harald og kong Olav.
I OSLO: K/S «Norge» har hjemmehavn i Oslo, men skipet har besøkt svært mange av Norges fjorder, bukter og viker i skipets snart 70-årige historie som kongeskip.
KRIGSSKIP: «Philante» i full mundur og krigsmaling som korvett i Royal Navys tjeneste under siste verdenskrig.

Bygd for America’s Cup

Visste du at vårt norske kongeskip, KS «Norge», har en fortid som følgebåt for en av Englands mest berømte utfordrerbåter i America’s Cup?

Publisert Sist oppdatert

Ikke bare det: Skipet deltok også i 2. verdenskrig som del av Royal Navys flåte før den til slutt ble kjøpt av Norge som folkets gave til H.M. Kong Haakon.

Kongeskip har lange tradisjoner i Norge. Helt fra de første vikingkongene fulgte det kongeskip med kongeverdigheten. Sjøveien var jo forbindelsen for hele landet. På vikingskipmuseet på Bygdøy står tre av de flotteste skipene fra 800-tallet: «Oseberg», «Gokstad» og «Tuneskipet».

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER