Laser VM

Kort vei opp for Ruth

To dagers kvalik er tilbakelagt med nordmenn i angrepsposisjon

Publisert Sist oppdatert

Etter to dagers VM regatta i Mexico har Kristian Ruth og Mathias Mollatt skaffet seg et godt utgangspunkt for resten av mesterskapet. Kristian ligger på 17. plass og har kun åtte poeng opp til 10. plass. Mathias er 23, fem poeng bak, mens Hermann Tomasgaard hittil ikke ha fått det helt til, men 10. plass i siste seilas i sin pulje førte til at han gikk opp noen plasser, til 44. plass sammenlagt.

- Atmosfæren i laget er utrolig bra. Alle utøverne trener sammen, deler all informasjon og hjelper til med forberedelsene. Selvom det høres lett og vanlig ut, er dette forholdet svært sjelden og svært vanskelig å oppnå. Mathias, Kristian og Hermann er beviset for verden at å trene sammen, selv i en individuell idrett, er måten å lykkes.

- Forholdene i Nuevo Vallarta er svært vanskelige med mye vind og ulike trykk og skift, men vi jobbet hardt for å finne et mønster. Vår erfaring, kunnskap, treningsdager på feltet og vindsystemer forventer vi vil sende oss til toppen.

- Været er veldig varmt og fuktig så det vil bli veldig fysisk og mentalt krevende.Det vil derfor være svært viktig å holde væskebalansen oppe, komme seg ut av solen når kan og hvile godt gjennom de syv konkurransedagene, sier treneren Anton,