VM i 49erFX og Nacra 17

Ragna opg Maia Agerup under trening
Ragna opg Maia Agerup under trening

Krevende i Clearwater

Kombinasjonen av frisk vind, krapp sjø, grunt vann og sjøgress er ikke optimalt for VM-seilerne i Clearwater.

Publisert Sist oppdatert

Clearwater er ikke Florida slik vi kjenner det med sol og palmesus. Her, nord for Miami, kan det være skikkelig grisevær, og det har det vært de første to dagene av VM for 49ere og Nacra 17. Norge har to jentelag i 49erFX og et mixed lag i Nacra 17.

Nacra-klassen har fått seilt i to dager og avviklet fem seilaser, mens jentene i 49erFX ble holdt på land første dag og fikk en seilas i går. Den skulle bli krevende.

For mye vind og sjø

I går ble jentene sendt ut på morgenen, men regattakomiteen kom til at det var for mye vind og bølger til å gjennomføre en rettferdig konkurranse, så seilerne ble kalt tilbake. Nytt forsøk på ettermiddagen. Da var vinden løyet til 14 knop, men sjøen var fremdeles krapp og rotete. Vinden tok seg også opp på nytt, men da var jentene godt i gang.

Trær på regattabanen

De beste norske, Ragna og Maia Agerup med fersk 4. plass fra verdenscupen, klarte seg bra rundt banen og rundet siste kryssmerke på 7. plass, men seilte i rundingen inn i en klasse med tang, busker og til og med trær! Det ble bråstopp for jentene, nesten kullseiling forover, spinnakeren måtte ned og senkekjølen opp for å få faenskapen av før det var mulig å fortsette seilasen. 

30 master brukket

Agerup jentene unngikk kulleseiling og endte som nummer 11 i mål og ligger på 21. plass sammenlagt. Helene Næss og Marie Rønningen ble 16 og ligger som nummer 31 sammenlagt.

Til nå har mer enn 30 49ere brukket masten etter kullseiling der masten har truffet bunnen.

I dag fortsetter jentene mesterskapet med godt mot.

Tungt for Nacra-seilerne

De norske detagerne i Nacra 17 har hatt en tung regattastart. Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen har vært involvert i to protester og ligger som nummer 39 blant de 43 båtene i feltet.