EM surfing

Kronprins Haakon i hovedkomiteen for EM i Norge

Surfing blir ny OL gren i 2020, men før det skal EM arrangeres i Norge

Publisert Sist oppdatert

EM i surfing i 2017 for seniorer og i 2018 for juniorer er lagt til Borestranda på Klepp i Rogaland. Kronprins Haakon som nylig er innvalgt i Norges Seilforbnds surfekomité har også takket ja til å være med i hovedkomiteen for EM. Kronprinsen og resten av komiteen møttes nylig for første gang under en arbeidsmiddag der ideer og erfaringer ble delt over bordet.

Det er ventet 180 deltakere fra  15 land i mesterskapet i 2017, i tillegg til støtteapparat, publikum og media fra mange land. Komiteen må jobbe fremover med rekruttering av frivillige til arrangementet. Her har Kronprinsen erfaring fra forberedelsene til ski-VM i Oslo i 2011 og Ungdoms-OL på Lillehammer i fjor. 

Åpningen av EM i surfing skjer 30. september 2017, med konkurranser fra 1. til 8. oktober.

Surfing ble tatt opp som egen gren i Norges Seilforbund i 2013 og komiteen som da ble opprettet har som formål å organisere surfing som idrett i Norge. Arbeidet med landslag og bredde har ifølge forbundet fått et løft etter at surfing ble tatt opp som ny idrett i de olympiske lekene i under OL i Tokyo i 2020.

​– Norges Seilforbund har blitt et fleridrettsforbund med surfing som ny idrett i tillegg til seiling. Vi ser frem til å få dem med i vårt forbund, og det vil styrke arbeidet med å gi folk glede av å vere på sjøen. Å få Kronprinsen med i integreringsarbeidet er særdeles nyttig og ikke minst svært inspirerende. Han følger jo på denne måten opp familiens sterke interesse for idrett på sjøen, seier Tor Møinichen, president i NSF.