METTE OG BÅTEN: Mette Lund foran A 116 inne i telthallen i Sandefjord der hun restaurerer den 83 år gamle spissgatteren.
BESLUTNINGEN: Mette var ferdig med restaureringen av 10-meteren «Tarpon» da hun bestemte seg for å kjøpe sin egen skute.
BARE SKJELETTET: Grandekket er fjernet og all råte er borte. Bildet er tatt fra hekken og man ser cockpiten og rommet under dekk forover.

Mettes kulturarbeid

19,5 kvadratmeter spissgatter var en stor klasse før og etter siste verdenskrig. Møbelsnekkeren Mette Anita Lund falt for båttypen og nå restaurerer hun en av båtene.

Publisert Sist oppdatert

Det er blitt mange dyktige kvinnelige skippere, så at en av «nittenogenhalverne», som snart vil bli å se under seil igjen får en kvinnelig skipper, er neppe noen stor overraskelse. Men at Mette Anita Lund nærmest må sies å være super-kvalifisert for oppgaven med å totalrestaurere A 116 fra 1934, er en spennende nyhet.

Høyt oppe i åsen bak Jotun fabrikker utenfor Sandefjord skulle vi finne båten under en stor blå presenning på en gårdsplass. Det gjorde vi, og der fant vi også båtens stolte eier, Mette Anita Lund. Hun er ikke bare en dyktig og erfaren håndverker med de beste forutsetningene for å gjøre en gammel og sliten båt fra 1934 ung og sprek igjen. Mette er også en garvet og erfaren seiler med regattaerfaring fra både 10 og 12 mR-båter, Hun var med i en amerikansk 12 mR i VM i Newport i USA i 2009, var mannskap hos Einar Sissener i 12-meteren «Erna Signe» under VM i Flensburg i 2011 og har ellers lang fartstid på 10 meter R-båten «Tarpon», som hun også var med å restaurere.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER