La oss redde dem!

Det ligger to store Anker & Jensen-bygde klassikere fra før 1. verdenskrig ved Middelhavet. Begge er sterkt preget av tidens tann, men angivelig fullt ut restaurerbare. De er begge eksempler på Norges stolte fortid. Vi bør og kan redde dem og få dem til Norge!

Publisert Sist oppdatert

Norges to største og mest berømte rederier er opphavet til de to klassiske 12-meterne som begge er tegnet av Johan Anker og bygd hos Anker & Jensen A/S like før 1. verdenskrig. Den ene, «Corona», var eiet av skipsreder Wilhelm Wilhelmsen, den andre, «Figaro», var hadde skipsreder Fred. Olsen. «Corona» ble sjøsatt i Vollen i 1913, «Figaro» i 1910.

Begge båtene er i dårlig stand og trenger grundig restaurering. Fagfolk som har sett båtene, mener imidlertid at de kan bli gode som nye. Wilhelmsen-båten er til salgs for 22000 euro, ca. 200000 kroner. Det må jo sies å være meget rimelig for en berømt Anker-klassiker! Det må selvsagt flere ganger kjøpesummen til før båten er klar for å måle krefter med den store 12 mR-flåten, som nå er etablert her i Europa.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER