Marstrand Boat Show

Dette er trendy nå

Tidene forandres. Båtbrukere i Sverge vil heller leie enn å eie. Vi har snakket med en som har lykkes i ett tøft marked. 

Publisert Sist oppdatert
STOR: Lagoon 50 har flybrigde og er messas største seilbåt.

Navigare Yachtig stiller ut de største seilbåtene, og rapporterer om ellevilt salg. De er ett av få lyspunkt på Marstrand Boat Show som åpner fredag. 

– Vi opplever en voldsom vekst, og ekspanderer til nye markedet. Vi selger båter både til private kjøpere, og til folk som investerer penger i charterbåter. Ni av ti kjøper for investering, forteller Björn Harkell i Navigare Yachtig.

En trendy båt

Vi har fått en titt i Lagoon 50 som vises for første gang i Skandinavia, og en katamaran det er lang ventetid på å skaffe. Båten som er utstilt kommer rett fra verftet i Frankrike, og skal vises på messer, før den skal transporteres over til Karibia for chartersesongen der. Båten til over åtte millioner kroner har seks lugarer pluss to krypinnkøyer til dobbelt mannskap. 

Det er katamaraner som er mest etterspurt, og det er båter mellom 40 og 50 fot. 

Båten er tegnet av VPLP Design, som er ledende på flerskrog, og avanserte båter i verden. Den nye 50-foteren bygger videre på ideer lansert med Lagoon 39, hvor masten er flyttet lengre akter, og riggen har en selvslående fokk. Lagoon 50 har flybridge. 

Mange deler regningen

Prisen du må ut for å betale for å seile denne en uke er tilsvarende en grei brukt seilbåt. Men så er katamaranen på størrelse med en 80-foter med ett skrog. Med seks lugarer kan båten seile med 12 gjester. Det gjør at mange kan dele regningen på 150 000 per uke kan deles på mange. 

Båter i denne størrelsen er det anbefalt å ha me innleid skipper. Det er også mulig å få en kokk, slik at luksuslivet kan nytes optimalt. 

Men båten er akkurat under 15 meter, så det kreves ingen kystskipper. Med en bredde på over åtte meter, så krever den en rommelig bås. Vekten er på hele 20 tonn. 

SKROG: I hvert skrog er det tre lugarer og to store bad, alle lugarene med dobbeltkøyer.
DRØMMEBÅT: Lagoon 50 er på størrelse med en 80-fots enskrogsbåt. Den har også flybridge.