Askøy Seilforening

Lagseiling for å øke bredden
Lagseiling for å øke bredden

Lagseiling for å øke bredden

Lagseiling er en av yndlingsøvelsene på treningen til Askøy Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

I de tre siste årene, der vi i Askøy Seilforening har satset på rekruttering i alderen 8–12 år, har vi registrert noen standardfraser som går igjen som unnskyldning for at rekruttene har sluttet etter det første året.

«Fotballen har tatt han.»

«Han liker å holde på mer i et lag».

«Det ble litt ensomt i alene i Optimisten».

Det er sikkert mange nybegynnertrenere som har hørt dette, og vi tenker: Ja, seiling er kanskje en idrett for unger som både liker og klarer å leke med seg selv.

Men seilsporten har en disiplin som altfor lite blir presentert og utøvd blant de yngste. Lagseiling!

ALLE ER VIKTIGE. Vi har testet og gjort elementer i treningen blant C-seilerne og de nyeste B-seilerne, og vi fikk kjemperespons.

Lagseiling er blitt en av yndlingsøvelsene på treningene våre. Vi deler opp i lag, kjører korte baner og resultatet blir en sosial happening!

Borte blir «ensomheten» og fokuset på å få best start og å komme først i mål. Fokuset blir samspillet og oppdagelsen er at «jeg faktisk har lagkamerater her i Askøy Seilforening, akkurat slik jeg har på fotballbanen»!

Vi bryr oss ikke så mye om reglene på dette nivået eller hva det lønner seg å gjøre og ikke gjøre. Det viktige er at seilerne finner ut av det selv. Det å kunne telle til 17 eller 18 blir viktig. Om ikke annet sånn cirka...

Og de som ikke helt har fått det til teknisk eller alltid kommer bak i «vanlig» seiling, blir plutselig av de viktigste!

LAGSEILINGSLEIR. I år ønsket vi å bidra til å bruke lagseiling i rekrutteringsarbeidet ved å dedikere vår eneste kretssamling for Optimister i Askøy Seilforening til dette. Derfor inviterte vi til lagseilingsleir i våres.

Alle nivåer – fra C til A Optimist – ble invitert, og med deltagere fra Åsane, Bergens, Hjellestad og Askøy Seilforeninger fikk vi testet en slik type samling. Resultatet ble akkurat som vi hadde håpet på.

Vi mikset klubber og nivåer i samme lag og fikk oppleve hvor utrolig greie A- og B-seilerne er til å inkludere C-seilerne i laget. C-seilerne vokste flere hakk både når det gjelder selvtillit og seilferdigheter. A- og B-seilerne fikk prøvd seg skikkelig når de skulle hjelpe sine C-seilere frem. Det hele endte med store smil både blant oss voksne og seilere. Godt vær og fin vind var det også.

GJENTAS I 2016. Ingen tvil om at vi skal ha dette neste år også. Da legger vi inn overnatting i vårt nye klubbhus i tillegg.

Velkommen til lagseilingssamling 2016!