Laserens nye seil

Nå trenger ikke regattaseilerne nytt seil etter hver regatta lenger.

Publisert Sist oppdatert
SOLID: Det nye seilet er sydd i duk på 4,5 OZ, mot det gamle på 3,9 OZ. Seilet har også bedre forsterkninger.

Radial kutt

Standard MKII er satt sammen av skråpaneler, slik som på Laser Radial, riggen som brukes av jente, og av juniorseilerne. Skråpaneler gjør jobben større for seilmakeren, men resultatet blir et seil som er mer formstabilt. MKII har også en litt tyngre duk.

Tilbakemeldinger fra seilere som har testet det nye seilet sier at nyheten skal trimmer mer på samme måte som Laser Radial-seilet.

Bedre detaljer

Selv om seilet ikke skal være raskere, så har det en rekke forbedringer. Et større vindu skal gi bedre oversikt for seilerne, og hindre kollisjoner. Seilet er forsterket ved nedhallet, og er også forsterket der de to mastedelen skjøtes. Videre har den nå spiler som er mykest i front, og nye spileposer med borrelås lukking.

Alt i salg

Under OL i Rio blir det gamle seilet brukt, men det er alt gått ut av salg. Kjøper du et Laser Standard seil i dag, så får du MKII. Seilet koster 5390 kroner i Sverige. Kjøper du det fra Laser Performance nettside, så koster det 395 pund, det samme som det gamle seilet, men du kan kjøpe det gamle nå til en redusert pris.

Jolleutstyr, som er den norske Laser forhandleren har ikke oppdatert sin prisliste med det nye seilet. Her er det gamle annonsert for 5990 kroner.

Moderne og ulovlig

Forward Sailing er et firma som utvikler jolleutstyr. De har også utviklet et alternativ seil for laseren hvor det er brukt moderne teknologi. Seilet har en firkanttopp som flekser ut i vindbygene, og laget i formstabil monofilm. Seilet er billigere enn det nye MKII, men kan selvfølgelig ikke brukes i regatta. Men for rekreasjon, så er det et spennende alternativ. Seilet er sydd for å passe standard rigg. 

TRIM: Den nye MKII seilet skal oppføre seg mer Laser Radial-seilet. Etter OL, så er det dette seilet som gjelder, men du kan gjerne stille opp med det gode gamle.
MODERNE: Forward Sailing har utviklet et alternativt seil for Laseren.