Påskeregatta Mallorca

Lasergutta fortsatte der de slapp

Publisert Sist oppdatert

Idag startet den årlige påskeregattaen for OL klassene på Mallorca, den 47, Trofeo S.A.R. Princesa Sofía IBEROSTAR.

Lasergutta fortsetter den gode utviklingen fra EM og viser nå at de tilhører toppen i klassen. Etter første dag ligger Kristian Ruth på 2.plass, Hermann Tomasgaard på 9.plass og Mathias Mollatt på 24.plass. Det deltar  152 båter i Laser Standard.

Her er en liten melding fra gutta:

- Bra start på regattaen. Forholdene er ganske forskjellige fra Gran Canaria, så godt å se at teknikken sitter godt på dette føret også. Morro med bra laginnsats av både Anders, Maria og oss lasergutta. Vi er klare for å knuse på imorgen:).

Nytt seil gir løft

Anders Pedersen tester et helt nytt seil og viser at det gir farten han trenger. Det deltar 63 Finnjoller i regattaen og bare verdensmester Giles Scott er foran Drøbakgutten etter første dag. Lars Johan Brodtkorb er på 32. plass.

Står over påskeregattaen

Laser Radial jentene Marthe Enger Eide og Tiril Bue står over denne regattaen og har isteden valgt å dra tidlig til Mexico for å forberede seg til VM som er svært viktig for jentene i OL sammenheng.  Line Flem Høst seiler imidlertid på Gran Canaria og er 30 etter første dag.

I 49erFX ligger Ragna og Maia Agerup best av våre, på 11. plass etter første dag. Helene Næss og Marie Rønninger er 18.

Kjemper for kvoteplass

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen kjemper for norsk kvoteplass i Nacra17. Etter første dag er ikke OL plassen inne. De norskse seilerne ligger på 27. plass.

Maria Mollestad hadde en brukbar dag på brettet idag og ligger på delt 11. plass etter 8. og 6. plass på banen. Sebastian Wang-Hansen var ikke like heldig og er 35 med 18. og 19. plass.