Leie av charter båt i Hellas

Har booket en Bavaria 44 som vi (ni personer) skal bruke i to uker i juli 2009. Nå er det mange som sier at krisen i verdensøkonomien vil føre til at mang charterselskaper ikke vil klare seg til 2010. Skrekken min er at vi kommer til Aten og oppdager at båten og charter selskapet er konkurs eller borte. Blir dette dekket av reisegarantifondet, eller er det mulig å tegne en egen forsikring som dekker kostnadene med slikt?
Dersom en må booke ny båt på kort varsel, kan prisen fort bli 15-20 tusen mer og depositumet på 15 tusen er da muligens tapt. Dersom en også må leie seg inn på hotell en natt eller to for ni personer kan det bli 10 tusen ekstra, så totalt ser jeg et mulig tap på 40 tusen dersom charterfirmaet går konkurs mens vi flyr nedover.

Jeg var ikke engstelig for dette da jeg betalte depositumet, men nå etter alle de negative meldingene en stadig leser og hører om på tv begynner jeg å bli engstelig. Hva bør jeg gjøre for å få tilbake natteroen?

Publisert Sist oppdatert

Jeg vil anbefale deg i første omgang å kontakte Reisegarantifondet ved advokat Arild Friestad. www.rgf.no. Telefon 51 85 99 40, eller e-post [email protected] . Slik du beskriver bestillingen vil neppe Reisegarantifondet dekke slike tilfelle, men de kan antakelig informere om hvilke reiseforsikringer som er best egnet og andre forholdsregler du bør ta i ditt konkrete tilfelle. Det er for øvrig ikke helt utelukket at ”depositumet” rettslig sett er refunderbart ved en konkurs. Det vil blant annet avhenge av avtalevilkårene med charterselskapet og hvilket lands rettsregler som gjelder for avtaleforholdet. Å gjennomgå avtalevilkårene med charterselskapet kan således også være en god idé.

 

Med vennlig hilsen

 

Jon Eivind Svagård

www.rettogrimelig.no