Paralympics Rio 2016

Lekene nærmer seg og de norske seilerne er godt forberedt

Den Paralympiske regattaen i Rio går fra 7. til 17. september. Seilerne er i rute.

Publisert Sist oppdatert

Treneren Jacob Haug uttaler: - Sonaren har hatt mye bra trening i Oslo gjennom sommeren, og jobbet videre med å forbedre både kommunikasjon og start. Etter juni oppholdet i Rio, har de fått en god opplevelse av Rio, og nærmet seg å være klare for Paralympics. Den siste uken før avreise tar de det litt rolig for å samle overskudd.

Bjørnar Erikstad er i England og trener sammen med britiske Helena Lucas som har vært hans treningspartner de siste to årene. Fokuset til nå her nede har vært på start, og teknisk/taktiske elementer rundt banen i strøm. Denne uken skal han seile en liten treningsregatta i et felt på 12 båter som en siste forbereelse inn mot Rio.

Haug opplever at begge båtene nå nærmer seg å være klare for Rio. Begge lagene har hatt en god progresjon den siste tiden, og de er nå bedre på alle de elementene det har vært jobbet med den siste tiden. Seilere og trener går en spennende tid i møte. Rio vil bli en interresant regatta. Flotte omgivelser, utfordrende baner.     -  Den viktigste jobben er gjort. Nå gjelder det å ha det gøy med seilingen, og gjøre den vanlige jobben på vannet, sier Haug.