Årets Båt i Europa

Lesernes kåring – flerskrogsbåt

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut  23. januar. Frem til da kan Seilas’ lesere stemme på sine favoritter. Vi starter med flerskrogsbåtene.

Publisert
EYOTY_2015_26390.psd
EYOTY_2015_26390.psd

Dazcat 1495 er en lettbygget katamaran fra England. Når vi seilet båten ut fra La Rochelle i September, hadde båten fremdeles Fastnet Race-klistremerket i baugen. Det lille verftet bygger avansert, og kan spesialtilpasse båten. Verftet gjør alt. Tegner og bygger. Dazcat 1495 har et lavt overbygg, og salongen er ett trinn ned fra cockpit. Byssa er plassert i styrbord sideskrog som gjør salongen større samt at folk i bysa er på øyenivå med dem som sitter i salongen.

 

Dragonfly 25 er en trimaran fra Danmark. Båten følger verftets oppskrift, men har fått tidsriktig negativ vinkel på baugen på sideskrogene. Disse sideskrogene kan vinkles inn, slik at båten kan settes på henger, eller får plass i en vanlig bås i havna. Vi testet Dragonfly med høy rigg, som gjør båten lynkjapp, selv i lett vind, men øker også prisen. Dragonfly 25 er innredet, og har køyer for to voksne og to små barn. Køye i forpiggen er for smal for to voksne.

 

CometCat 37. Italienske Comar Yachts har startet å bygge katamaraner. CometCat 37er faktisk unik. Etter at Mahe 36 forsvant fra markedet, så er CometCat 37 i dag den mest kompakte turkatamaranen på markedet. Båten er bygget lett, og seiler rundt det meste av konkurrenter. Testbåten hadde ekstra store motorer, og gikk 11 knop på full fart. Med en marsjfart på 9 knop blir distanse korte.

Salongen er liten, men det gjør cockpiten større. Båten har noen smarte innredningsløsninger.

 

Du finner alle de nominerte båtene her.  

LES: Årets båt viser trendene

23 av de mest spennende seilbåtnyhetene er blitt prøveseilt. Båtene blir mer like, men de representerer rikelig med nytenkning.

#MC150981
#MC150981

 

 

OPDRACHT NR ( MET # )
OPDRACHT NR ( MET # )

Create your own user feedback survey

OPDRACHT NR ( MET # )
OPDRACHT NR ( MET # )
ENKLERE: Selvslåer er inn også i Middelhavet. Her på Solaris 50
ENKLERE: Selvslåer er inn også i Middelhavet. Her på Solaris 50