Lettere og bedre
Lettere og bedre

Lettere og bedre

Karver med nytenkende avlaster lansert på Mets med mange fordeler.

Publisert

Karvers nye avlaster har mange fordeler. Det aller viktigste er at den ikke sliter på tauverket. Klemmekanismen består av tre deler som presses mot hverandre i en konisk form, og disse tre delene får et perfekt grep rundt hele tauet. Systemet ble demonstrer på Mets, men Karver ville ikke at jeg skulle ta bilde av det.

 

FLERE BRUKSOMRÅDER: Bruken av avlastere øker. Avlastene gjør at behovet for mange vinsjer reduseres. Det gir en billigere, og ryddigere løsning som også fungerer bedre for seiling med begrenset mannskap. En unik funksjon med den nye avlasteren fra Karver er at den kan utløses via en line. Det gjør den svært anvendelig for shorthandseiling.

Avlastenen kommer også i en løs versjon som kan bindes fast om bord der det er nødvendig. På Mets hadde Karver laget er system for spinnakerskjøte med grov og finhaling hvor finhalingen var montert på  avlastenens utløser. Den løser seg automatisk løs når trykket går over på grovhalingen.

 

SERVICEVENNELIG: Selve avlastermekanismen sitter løst i en holder. Det gjør det svært lett å demontere mekanismen for service. Men systemet har en svært enkel mekanikk som virker svært pålitelig. En annen fordel med systemet er at avlasteren kan integreres i båten, på dekk, eller i riggen.

I forhold til tradisjonelle avlastere, så er modellen fra Karver lettere og mer kompakt. Prismessig ligger den på samme nivå som en tradisjonell avlaster i god kvalitet. Den kommer i fem ulike størrelser, fra arbeidslast fra 500 til 10 000 kilo.

Powered by Labrador CMS