EM Finnjolle

Lettværet passet Pedersen

Mens Mistralen lå over Middelhavet mandag, bød tirsdagen på lett og skiftende vind. Det var midt i blinken for Anders Pedersen.

Publisert Sist oppdatert

Det første førsøket på å gjennomføre den tredje seilasen i mesterskapet måtte oppgis ved det første kryssmerket etter at vinden droppet dramatisk. Etter halvannen time kom regattaen i gang igjen, men først etter at briten Ed Wright som til da hadde ledet regattaen og svenske Max Salminen på fjerde hadde pådratt seg svart flagg.

Esteren Deniss Karpak som, også hadde ledet den avbrudte seilasen var igjen i tet ved første merke,  tet fulgt av Anders Pederson and Ben Cornish, GBR. Cornish tok over ledelsen på lensen og utnyttet trykkforskjellene på banen mesterlig, og økte deretter ledelsen voldsomt på siste kryss og på lensen til mål.

Zsombor Berecz, HUN tok igjen Karpak på andre runde og tok 2. plassen mens Cornish tok tredje i mål tett foran nordmannen.

Seilerne var på banen i mer enn syv timer idag, og fikk bare en seilas ut av det. Den 10. seilasen avsluttes lørdag morgen med semifinaler og finale på ettermiddagen.

Seilingen har så langt i mesterskapet vist at Anders Pedersen behersker vindstyrkene i begge ender av skalaen, noe som lover godt videre i regattaen.

Resultater etter tre seilaser:

1 GBR 91 Ben CORNISH 12

2 HUN 40 Zsombor BERECZ 14

3 NOR 1 Anders PEDERSEN 14

4 FRA 112 Jonathan LOBERT 16

5 GRE 77 Ioannis MITAKIS 27

6 CRO 52 Nenad BUGARIN 31

7 EST 2 Deniss KARPAK 39

8 TUR 21 Alican KAYNAR 45

9 AUS 261 Oliver TWEDDELL 51

10 CRO 1 Josip OLUJIC 51