Linjett 34

Konservativ og best

Linjett 34 er en ny modell, men har et tradisjonelt utseende. Båten imponerer og får oss til å undre. Har utviklingen gått for langt?

Publisert Sist oppdatert

Mens Xc 35 egentlig er 34 fot, er Linjett 34 35 fot lang. Xc 35 er imidlertid bredere og har like lang vannlinje. Linjett 34 holder på stilen med skrå baug og får derved kortere vannlinje. Det er en fordel i naturhavner hvor man gjerne ligger med baugen mot land. Linjett 34 har en litt grunnere kjøl enn de to andre, men det er kun snakk om centimetere.

Mens X-Yachts har tatt grep for å spare produksjonskostnader, virker det som om produsenten av Linjett ikke en gang har vurdert det. Her er det blykjøl, ekte tre på dørken og mange timekostbare produksjonsløsninger. Båten er utstyrt med selvslående fokk. Det fungerte bra, men båten har dekksutstyret klart både til en 109 prosent fokk eller en stor genua. Vantene er trukket inn.

Rosättra Båtvarv, som bygger Linjett, er Sveriges eldste verft. Det ligger mye godt håndverk og erfaring bak båtene. Mats Gustafsson har vokst opp med verftet, og er mannen bak Linjett. Til tross for båtenes konservative uttrykk, er de stappfulle med geniale løsninger. Bommen er for eksempel montert lavt på masten. Det gjør det enkelt å pakke seilet. Bommen er ca. 25 cm lavere enn Xc 35, og det betyr mye, særlig om barna liker å gi en hjelpende hånd.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS