Lindesnes-Nordkapp

Lite vind og høyt trykk
Lite vind og høyt trykk

Lite vind og høyt trykk

Vinden har dreid nordlig og løyet for rekordseilerne.

Publisert Sist oppdatert

TO NYE SEILERE. Hånden til Andreas Wennersten, som har vært skadet, ser ut til å komme seg fortere enn forventet. På grunn av den har mannskapet om bord i ALLEBELLEBATA annonsert etter forsterkninger om bord, og Emil forteller at de sannsynligvis for to seilere fra Tromsø med videre frai Tromsø.

– Men vi kunne nok også ha klart oss med med bare tre om bord, ettersom hånden til Andreas er blitt bedre, mener han.

EFFEKTIV SEILTID? I og med sine ufrivillge pitstoper i Sandnessjøen og nå i Storkmarknes, har diskusjonen om bord gått på hvordan de skal telle tiden de bruker på distansen mellom Lindesnes og Nordkapp – om det skal være den totalt anvendte tiden siden de startet, eller om det skal være effektiv seiltid?

– Med de 42 timene og 30 minuttene i Sandnessjøen og de 2 timene og 45 minuttene i dag i Storkmarknes er vi oppe i totalt pit-stop tid på 2 døgn. Kanskje det blir det en regel i regattaen vi går med planer om; at man kan ta inntil 48 timer pit-stop underveis uten at det gir noe straff. Vi diskuterer og tenker en del på hvilke premisser og regler denne regattaen bør ha, skriver Emil Engebrigtsen i sin e-post til SEILmagasinet.

VIDERE RUTE. Han forteller at de videre planene er å gå på innsiden av Andenes gjennom Risøysundet, nordover på Andfjorden og rundt Senja og inn til Tromsø.

– Deretter opp til Lyngen, ut på Lopphavet og innafor Sørøya og så… Vi følger spent med på været og hvordan det utvikler seg. Det har alt å si!