Lindesnes-Nordkapp

Lite vind og måneformørkelse
Lite vind og måneformørkelse

Lite vind og måneformørkelse

Rekordseilasen til Nordkapp har fått en rolig start.

Publisert Sist oppdatert

«Vi er nå ca. 30 nautiske mil utenfor Rauna fyr på Jæren. Det har vært vakkert i natt med fullmåne- og stjernehimmel, og så kom måneformørkelsen og da ble det ordentlig mørkt og spennende», rapporterer Emil Engebrigtsen fra båten ALLEBELLEBATA, som i går krysset «startlinjen» ved Lindesnes og nå er på vei på sin rekordsseilas mot Nordkapp.

VENTER SØNNAVIND. «Vi har hatt grei vind fra nord og nord-vest siden vi startet, men det har vært en bedagelig start rent fartsmessig. Vi valgte å gå rett ut og vestover for å få sønnavinden så tidlig som mulig. Det har vært en liten tålmodighetsprøve de siste fire-fem timene med svært lite vind men dette er som forventet og slik sett er det ok»

Nå rapporterer Emil Engebrigtsen om varmt vær og stekende sol med 6 knops tiltagende vind fra sør. Det er varslet tiltagende sønnavind utover tirsdag og onsdag i opptil liten kulings styrke. Det vil kunne sette fart på Pogo 10.50-en.

«Vi har nettopp byttet ut Code 0-en med spinnaker, så stemningen er på topp! Vi ligger vel an til passering Ålesund en gang i morgen ettermiddag/kveld, og i så fall er vi godt på vei», rapporterer han.