Haugesund Seilforening

Lovende og vellykket rekruttsamling
Lovende og vellykket rekruttsamling

Lovende og vellykket rekruttsamling

– Dette lover godt for videre seilsatsing på Vestlandet!

Publisert Sist oppdatert

STUPTE I SJØEN. Bård Birkeland var hovedtrener for A-seilerne, og han hadde med seg Christoffer Gurvin Skaaland. Håvard Katle Fjon trente seilerne i Laser 4.7, Zoom8 og Feva.

– Alle trenerne gjorde en kjempejobb. Det ble mange båter med kjølen opp i de sterke vindkastene, og Håvard Katle Fjon imponerte da han stupte ut i vannet (uten tørrdrakt), svømte bort og reddet en Laser 4.7 som var på vei inn i fjæresteinene. Han seilte båten tilbake og leverte den med et «Takk for lånet» før han fortsatte treningsøkten.  

VINTERTRENING.  Elin Tollevik Garvik  forteller at rekruttsamlingen skal forberede seilerne på deltagelse i neste års norgescuper, og under avslutningen søndag ble de oppfordret til å benytte vinteren godt.

– Her på Vestlandet har vi gode muligheter til å seile gjennom hele vinteren, så dere kan fortsette å trene godt frem til neste års sesong, avsluttet Bård Birkeland før seilerne reiste hjem hver til sitt.

STORT LØFT. – Vi i Haugesund Seilforening har ikke hatt noe tilsvarende arrangement på svært mange år, og det har vært et stort løft i en liten forening å få dette til. Men det klarte vi, takket være en fantastisk dugnadsinnsats fra seilforeldrene, og vi hadde dyktige trenere å stole på, og dermed gikk det veldig fint, sier Garvik.

Hun forteller at de fikk gode tilbakemeldinger fra deltagere og foreldre.

– Det setter vi selvsagt enormt stor pris på – og ikke minst at så mange prioriterte å ta turen til oss denne helgen; alt fra ganske ferske seilere til høyt rankede seilere som Tobias Birkeland, som deltok i VM i år.

Erling Iveland og Odd-Steffen Garvik hadde ansvaret for samlingen i Haugesund Seilforening.