Lærlingen - en nederlandsk suksess
Lærlingen - en nederlandsk suksess

Lærlingen - en nederlandsk suksess

Publisert Sist oppdatert

Takket være interessen for den lille Linge-konstruksjonen i Nederland, har Lærlingen fått ny vind i seilene også her i hjemlandet. Dette skyldes også at en utflyttet nederlender har forelsket seg i 12-foteren.

Hanko van Rooyens bor nå på Nøtterøy med sin norske familie, hvor han driver firmaet Maritim Invest AS, som arrangerer seilakitviter og seilkurskurs. Til dette brukes han i stor grad Lærlinger, som er importert fra Nederland.

– Der har Lærlingene blitt produsert siden 2008,og de er nå svært  er populære kursbåter på seilskoler i Nederland, forteller van Rooyens, som har vært forhandler i Norge siden 2013.

Firmaet Sail-A-Way Sneekermeer nordvest i Nederland har sikret seg rettighetene til Lærlingen. Her produseres båtene foreløpig til Belgia, Tyskland, og Norge.

– Her i Nederland er Lærling en av de mest brukte opplæringenbåtene for barn, og for tiden er det hele 12 seilskoler som bruker disse båtene, forteller  Maarten van der Eijk i Sail-A-Way Sneekermeer.

Firmaet fikk produksjonsrettighetene allerede i 2004. Blant oppgraderingene er selvlensende cockpit, slik at båten kan ligge ute på sjøen uten å fylles med vann hvis man reiser bort noen dager og det skulle regne kraftig. Fra de begynte å produsere båtene i 2008, har nederlenderne bygget nærmere 100 Lærlinger.

I tillegg til å selge båtene, har de 20 Lærlingen til utleie i Nederland.

– På den måten kan både familier og seilskoler bruke båten så lenge eller kort de vil, uten å måtte kjøpe den, forteller van der Eijk.

Mer om Lærlingens comeback i en senere utgave av SEILmagasinet.