Peterhead Cup i 12.5 kvm

Lundberg best i frisk Risørregatta
Lundberg best i frisk Risørregatta

Lundberg best i frisk Risørregatta

Fritz Lundberg vant alle seilasene da 12.5 kvm klassen var samlet til cupseilaser i Risør.

Publisert Sist oppdatert

Peterhead seilasene er en av sommerens mest populære regattaer for 12.5 kvm i Risør. I år deltok hele 16 båter. For mange var dette generalprøven før NM i Ålesund senere i måneden.

Arrangørene fikk avviklet fem seilaser på en kort kryss/lens bane med start fra Kastellet og i den friske vinden var det tett mellom båtene i alle merkerundingene. På det meste var det trolig oppe i 11-12 m/sek.

Fritz Lundberg og Fredrik Gjernes i C 130 «Nurken», klassenes nyeste båt, var suverene og vant samtlige seilaser de stilte opp i og da laget avsto den femte og siste seilasen hadde dette ingen betydning for sammenlagtlisten, ettersom den dårligste seilasen kunne strykes.

På en like klar 2. plass kom «Petrellen», Roy Johannessen, Wenche Johannessen og Tom Erik Bråtane med en første og tre 2. plasser som tellende, foran legendariske C 102, «Skårungen» som i sommer ble overtatt av Frode Halvorsen og Hanna Kraft-Johanssen. Tredjemann ombord  var Magne Halvorsen.

Neste regatta for 12.5 kvm klassen i Risør er Trebåtfestivalregattaen kommende fredag, før mange båter setter kursen over fjellet til Ålesund og NM 21. og 22. august. Etter lørdagens regatta er Lundberg favoritt til å bryte familien Johannessen lange seiersrekke i NM.