Volvo Ocean Race

M32 til Risør
M32 til Risør

M32 katamaraner i alle havner

Ny skanse erobret for selskapet Aston Harald da M32 båtene nå er en del av Volvo Ocean Race

Publisert Sist oppdatert

Hver av deltakerne i Volvo Ocean Race skal inkludere en M32 i sitt regattaprogram, for å ivareta sponsorene i hver havn. Båtene skal skipes mellom alle havnene og brukes i ProAm seilaser. Målet er at flere av sponsorene skal få et tettere forhold til regattaen ved aktiv deltakelse når båtene er i havn.  

Dette er det femte av i alt ti nyheter fra Volvo Ocean Race som skal presenteres i løpet av oktober. Race director Phil Lawrence understreker det unike i denne formen for sponsorpleie ved at disse selv kan sitte i førersetet for å oppleve første hånd det berusende ved å seile hurtige båter i dette miljøet.

- Vi hadde mer enn 70.000 næringslivsgjester i det siste Volvo Ocean Race og det var viktig å få så mange av disse som mulig på vannet. Utfordringene har vært å skulle forberede deltakerne til neste etappe i Volvo Ocean Race og samtidig skulle ta seg av sponsorene. Nå håper vi å øke antall gjester som fikk seile sist fra 2.400 til nesten 10.000

M32 er tegnet av Göran Marström og Kåre Ljung, mens det er selskapet Aston Harald som nå har overtatt rettighetene til å produsere båtene.  Bak dette selskapet står Haakon Svensson som etter å ha solgt selskapet Berg Propulsion til amerikanske Caterpillar satser mye av sin formue på å posisjonere disse båtene som en utviklingklasse for America's Cup. Aston Herald har kjøpt rettighetene til verdensmesterkapet i matchseiling som naturlig nok skal seiles i M32 og det er regattaserier blant annet i Skandinavia for denne klassen. At man nå har fått innpass i selveste Volvo Ocean Race må tas som en stor triumf for Svensson og hans folk.