Lindesnes–Nordkapp

Maksfart 18,7 knop!
Maksfart 18,7 knop!

Maksfart 18,7 knop!

– Endelig har vi fått fart på skuta.

Publisert Sist oppdatert

Det er blitt «luft i luka» for seilerne om bord i Pogo 10.50-en ALLEBELLEBATA som seiler nordover for full fart for å sette rekord mellom Lindesnes og Nordkapp. De seilte en omvei ut i havet etter å ha forlatt Lindesnes for å finne vind, og den har de nå funnet.

– I surfene holder vi ofte 14 knop, og maksfart sålangt er 18,7 knop, forteller Emil Engebrigtsen ute fra Nordsjøen.

30 KNOPS VIND. – Etter å ha gått en lang omvei ut i havet for å få vind er vi nå langs land der vi ønsker å være. Det blåser jevnt 30 knop fra sør og det begynner å bli en del sjø. Vi jibber oss oppover med revet storseil og forseil. Planen var egentlig å gå innaskjærs et stykke fra Flekkerøy, men i disse bølgene er det greit å passere Stadt mens det ennå er lyst så vi tar bare raskeste vei nå.

Engebrigtsen forteller at det er varslet vindøkning og at de regner med å passere stadt ved 18-tiden i kveld.

– Derfra blir det mer innaskjærs og skjermet til Ålesund, og vinden skal løye til 10 m/sek og dreie mer vestlig. Det er også helt ok! Vi har planlagt å gå utenfor Frøya og Hitra, men får se litt etter hvert om vi i stedet går innaskjærs.

BROACH. Han forteller også at de har hatt en broach, som skapte litt, men overkommelig trøbbel. Andreas Walle måtte opp i masten for å få viklet løs spinnakeren som ikke ville ned fordi spinnakerstrømpen hang seg opp. Deretter lot de spinnakeren ligge.

– Vi må spare krefter og seile konservativt, ta vare på båt, utstyr og oss selv.

VAKTER. Emil Engebrigtsen forteller at det kjennes at de har seilt i halvannet døgn og at det føles som lenge.

– Vi kjører 4 timer på dekk, 2 timer stand-by og 2 timer søvn. Stand-by-vakten får også søvn såfremt vi ikke seiler med spinnaker, så frem til nå har vi vel hatt 8-9 timer søvn i døgnet, forteller han.

Ialt regner de med å bruke ca. 7 døgn til Nordkapp.

Diu kan følge båten på Marine Traffic og du kan også støtte innsamlingsaksjonen som pågår mens de seiler.