Informasjon fra Malvik og Stjørdal Seilforening

Endelig fri

Pandemien synes å være under kontroll, og jeg tror mange med meg, er klar for en ny sesong på sjøen med normale forhold.

Vi kan invitere nye gjester om bord for å ta del i gode opplevelser på sjøen, vi kan bruke mere tid på sosiale tilstelninger for gjennomgang av dagens seilas sammen med flere. Jeg har savnet muligheten for å invitere seilere om bord i båten til en kopp kaffe for diskusjon av situasjoner, gode og dårlige veivalg underveis, eller delta i forsøk på å avklare hvem som hadde retten på sin side ved oppståtte situasjoner under seilasen.

Som en liten seilforening, har vi ikke hatt all verdens ressurser for å opprettholde ønsket aktivitet under «smittevernregimet».

Viktige datoer

Start onsdagsseilaser vårserien: 28. april

Storholmen rundt: 11. juni

Start onsdagsseilaser høstserien: 10. august

Sesongavslutning på sjøen: 1. oktober

Dette har i stor grad gått ut over vår ønskede satsing på jolleseiling og bruken av foreningens Melges 24. De to foregående sesongene har vært full av planer for aktiviteter – som i tur og orden har blitt torpedert av avstandsbestemmelser og antallsbegrensninger om bord.

Vi har fortsatt ikke gitt opp, - tvert i mot: planer er lagt for å ta tilbake en ønsket «normal» for våre aktiviteter på sjøen. Det innebærer fortsatt å ha fokus på tilbud om aktivitet for de yngste, og vi håper å se flere seilere om bord i båtene på våre seilaser.

Brettseilerne har i stor grad vært upåvirket av disse tiltakene, og vi har hatt gleden av å gjennomføre kappseiling for dem i fjor. Det er planer for å følge opp dette i inneværende år.

Magne Kjerkreit, leder Malvik og Stjørdal Seilforening
Magne Kjerkreit, leder Malvik og Stjørdal Seilforening

Interessen for turseilingen har fått et oppsving de siste årene, nye «kortreiste» havner har fått mange besøkende. Flere av oss har lagt turer til Håmmårsbukta friluftsområde for dags- eller helgeturer, og vi ønsker å bidra til videre utvikling og tilrettelegging av brygger og evt fortøyningsbøyer i samarbeid med lokale båtforeninger og Stjørdal kommune. En bedre tilrettelegging vil være et flott tilskudd for båtfolk i hele Trondheimsfjorden.

En titt på kalenderen gir klare signaler om lengre dager, båtpussen nærmer seg og muligheter for en ny spennende sesong på sjøen – for store og små.

Terminliste for 2022

Terminlista for kommende sesong, er i hovedtrekk lik tidligere år.

Vi planlegger med ordinære onsdagsseilaser i vår- og høstsesongen. Dette planlegges gjennomført som en miks av bane- og distanseseilaser.

«Storholmen rundt» har vist seg som et bedre alternativ enn vår tidligere seilas «Saltøya rundt». Topografien i Fættenfjorden er krevende, og vi har sett at mulighetene for gjennomføring uten avkortning av seilasen, har vært mye bedre med seilas rundt Storholmen. Den nye banen gjør dessuten at en større del av seilasen blir nære land, og mere publikumsvennlig med merkerunding ved friluftsområdet i Håmmårsbukta.

Seilasen er planlagt gjennomført lørdag 11. juni, og vi håper mange vil sette av helgen for å delta.

Magne Kjerkreit

MSSF 2011 – 2021

3. desember var det en åpning mellom smittebølgene som ga rom for gjennomføring av markeringen innenfor de aktuelle smittevernreglene.

Ca 25 medlemmer var samlet til en bedre middag og hadde en hyggelig kveld med et historisk tilbakeblikk på foreningens 10 første leveår.

Det ble også delt ut hedersbevisninger og premier for regattasesongen 2021.

Jubileumsfest var planlagt våren 2021, men stadig utsatt grunnet pandemien. Det var unison oppfatning om at det blir ikke det samme å arrangere digital jubileumsfest på Teams…

Kom i form med seiltrim

11 seiltrimmere startet oppkjøringen mot sesong på sjøen mandag 31. jaunar. Seiltrimmen var lagt opp som barmarkstrening, og samlet ivrige seilere seg for felles trim.

Idar Arne Vedul sto i bresjen fortiltaket, og det var lagt opp til en felles trimtur med refleks og hodelykt. Det var lagt opp til en spasertur på ca 4 km i nærområdet til Stjørdal sentrum, og tempoet var tilpasset deltakerne

Praten gikk om løst og fast underveis, og det ble en fin arena for evaluering, og for å legge nye planer for kommende seilaser. Aktuelle tema er kystnære feriemål både i sør og nord. Træna Ocean Race og Trænafestivalen virker å ha vekket en viss interesse.

Vi planlegger å kjøre fast seiltrim hver mandag fremover mot sesongstart på sjøen.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.